Košarka

Video: Hawksi i Warriorsi vratili prednost domaćeg parketa na svoju stranu

Branimir Korać • utorak, 12.05.2015.
Video: Hawksi i Warriorsi vratili prednost domaćeg parketa na svoju stranu
Foto: EPA

Četvrte utakmice nisu bile sretne za Wizardse i Grizzliese. Nisu uspjeli zadržati veliku prednost uoči odlaska u Atlantu i Oakland te su ponovno prisiljeni dobiti jednu utakmicu u gostima...

Washington Wizards - Atlanta Hawks 101:106 (2-2)

Atlanta je napokon prikazala igru kakva se od nje očekuje. Na tragu nastupa iz onog najboljeg dijela regularnog dijela sezone, odigrala je u ključnom trenutku dobru utakmicu.

Wizardsi su vodili s 2-1 u seriji, prijetili su uzimanjem i treće pobjede i tako dolaskom do velike prednosti u seriji, međutim gosti su uspjeli izvući pobjedu i poravnati na 2-2 čime su vratili prednost domaćeg terena.

Od početka su gosti pokazali raznovrsnost u završavanju akcija i Wizardsi su ih vrlo teško branili što je dovelo do 65 poena gostiju u prvom poluvremenu. Nastavak je bio tvrđi, Washington je uspio malo smanjiti zaostatak, ali nije nije stigao do poravnanja.

U samoj završnici domaćin je imao priliku za poravnanje, deset sekundi prije kraja imao je napad, ali Paul Pierce nije ubacio tricu za poravnanje. Nakon toga je Paul Millsap zaključio priču s linije slobodnih bacanja i gosti su odnijeli pobjedu.

Jeff Teague ubacio je 26 poena (9/20) uz osam asistencija, Millsap je dodao 19 poena (7/13) uz šest asistencija i pet skokova, a Al Horford 18 poena (9/18) uz deset skokova. Kod Wizardsa Bradley Beal ubilježio je 34 poena (11/25) uz sedam asistencija i šest skokova, a Pierce je dodao 22 poena (8/13, trica 5/7) i pet skokova.

Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 84:101 (2-2)

Na 2-2 su poravnali i Golden State Warriorsi koji su gostovali kod Memphisa i također tražili svoje pravo izdanje. Pronašli su ga u pravo vrijeme i spriječili domaćina da s prednosti uđe u petu utakmicu.

Slično kao u Washingtonu, ovdje su gosti također tražili svoju pravu igru i ono pravo napadačko izdanje te su ga pronašli u prvom poluvremenu. Tu su su stvorili ključnu prednost, otišli su na odmor s vodstvom 61:44 i Memphis nije uspio odgovoriti u nastavku.

Čovjek odluke bio je Stephen Curry koji je u tom razdoblju ubacio 21 poen i bio u praviom izdanju, kasnije su gosti bez većih problema iskontrolirali utakmicu te vratili prednost domaćeg terena.

"Napravili smo korak naprijed u razmišljanju koliko je ovo važna utakmica i koliko čvrsto moramo njoj prići. Bio je to naš najbolji nastup ne samo u seriji već u doigravanju po pitanju shvaćanja da se mora igrati i biti koncentri9ran svake sekunde", zadovoljan je bio Steve Kerr.

Curry je na kraju ubacio 33 poena (11/22) uz osam skokova i pet dodavanja, a Draymond Green 16 poena (6/12) uz deset skokova. Kod domaćina Marc Gasol ubacio je 19 poena (7/19) uz deset skokova i šest asistencija, a Zach Randolph dodao je 12 poena (5/10) i 11 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!