Košarka

Video: Sjajni James predvodio Cavse do prednosti, Hardenov triple-double ostavio Houston na životu

Branimir Korać • srijeda, 13.05.2015.
Video: Sjajni James predvodio Cavse do prednosti, Hardenov triple-double ostavio Houston na životu
Foto: EPA

Cleveland je stigao na pobjedu do prolaska u finale Istoka dok Los Angeles nije uspio završiti posao na gostovanju u Houstonu. Rocketsi su visoko slavili i izborili i šestu utakmicu...

Cleveland Cavaliers - Chicago Bulls 106:101 (3-2)

Da nije bilo tog pobjedničkog šuta na kraju četvrtog susreta i da su Cavsi tu utakmicu izgubili, LeBron James bi se našao na meti kritika. Međutim zabio je, unatoč utakmici ispod njegovog standarda proglašen je junakom, a sada je pokazao svoje pravo lice.

U petoj utakmici šutirao je 14/24, bio prvi strijelac, prvi skakač, prvi asistent, prvi po ukradenim loptama i nije imao nijednu izgubljenu loptu. Odigrao je sjajnu utakmicu i pomogao Cavsima da potpuno preuzmu kontrolu nad serijom.

Šest i pol minuta prije kraja Cleveland je imao vodstvo 97:82 i činilo se da je riješio pitanje pobjednika, ali Bullsi se nisu predali i smanjili su na 101:99 nakon trice Jimmyja Butlera. Tu su gosti imali dva napada za potpuni povratak u utakmicu, nisu ga realizirali Butler i Derrick Rose te je domaćin s linije slobodnih bacanja otišao do pobjede.

"Bez izgubljene lopte! To je bio prvi statistički podatak koji sam tražio nakon utakmice. Pokušao sam biti što efikasniji za svoju momčad i bio sam vrlo efikasan", rekao je James.

Bullsi su zadnju dionicu gotovo u potpunosti igrali bez Taja Gibsona koji je isključen zbog udaranja Matthewa Dellavedove. Australac mu je uhvatio nogu dok je bio na podu, a Gibson se izvukao i udario ga dok je ovaj ležao na parketu.

James je bio prvo ime susreta s 38 poena (14/24), 12 skokova i šest asistencija, Kyrie Irving dodao je 25 poena (9/16) i pet asistencija, a Tristan Thompson 12 poena (5/7) i deset skokova. Kod poraženih Jimmy Butler ubacio je 29 poena (9/18) uz devet skokova, a Mike Dunleavy 19 poena (5/8).

Houston Rockets - Los Angeles Clippers 124:103 (2-3)

Los Angeles Clippersi nisu uspjeli završiti posao u pet utakmica, Houston se izvukao i izborio povratak u Los Angeles. U petoj utakmici Rocketsi su slavili sa 124:103, bili su bolji protivnik i više su željeli tu pobjedu. Gostima je očito u podsvijesti bila činjenica da na svom parketu mogu odlučiti pitanje pobjednika.

"Bili su puno koncentriraniji od nas. Igrali su kao netko kome je trebala pobjeda, mi jednostavno nismo igrali s takvom željom", priznao je Doc Rivers.

Sve je bilo na strani Rocketsa u ovom susretu. Od početka su imali prednost na svojoj strani, ubacili 18 poena više u reketu, imali 19 skokova više, više asistencija i bolji šut. Clippersi nisu bili na onoj razini kao u prošle dvije utakmice.

"Nadigrali su nas. Igrali su kako su željeli i napravili su što su željeli. Imamo priliku završiti posao, moramo izvući pouke iz ove utakmice i ići dalje", tvrdi Blake Griffin.

Do triple-doublea došao je James Harden koji je ubacio 26 poena (9/20) uz 11 skokova i deset asistencija, Trevor Ariza dodao je 22 poena (8/12) i osam skokova, a Dwight Howard 20 poena (7/14) uz 15 skokova. Kod poraženih Griffin je bio na 30 poena (12/21) i 16 skokova, Chris Paul ubacio je 22 poena (9/16) uz deset asistencija, a DeAndre Jordan 13 poena (3/3) uz 11 skokova. Jordan je ovaj put 16 puta išao na liniju slobodnih bacanja i pogodio njih sedam.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.05.2015. u 10:35
    Strašan LBJ. Nevjerojtano je kako vuče momčad, kad svi stanu on potegne
    Obrisan korisnik