Košarka

Video: Horford u zadnjim trenucima donio pobjedu Hawksima, Warriorsi "pročitali" Memphis

Branimir Korać • četvrtak, 14.05.2015.
Video: Horford u zadnjim trenucima donio pobjedu Hawksima, Warriorsi "pročitali" Memphis
Foto: EPA

Atlanta i Golden State, prvi nositelji obje konferencije, stigli su do treće pobjede u seriji i sve su bliže prolazu u finale konferencije. Hawksi su to učinili na teži način ubačajem Ala Horforda u posljednjim sekundama...

Atlanta Hawks - Washington Wizards 82:81 (3-2)

Ubačaj Ala Horforda 1.9 sekundu prije kraja susreta donio je Atlanti meč loptu, prednost u seriji 3-2 i dolazak na korak do ulaska u finale konferencije.

Wizardsima se vratio John Wall koji je pauzirao zbog ozljede, ali niti to nije pomoglo gostima da dođu do pobjede. Bili su blizu, imali su je u rukama, ali nisu uspjeli završiti posao.

Dvije i pol minute prije kraja Hawksi su vodili 78:73, no Pierce i Gortat vratili su Washington, a Pierceova trica osam sekundi prije kraja donijela je prednost njegovoj momčadi. Ipak, posljednji napad Hawksi su realizirali i stigli do vodstva.

Dennis Schroder je bio taj koji je preuzeo odgovornost, otišao je na ulaz gdje je zaustavljen, ali Horford je uhvatio skok i provukao loptu kroz obruč. Posljednji pokušaj Walla sa sredine igrališta nije prošao.

"Nisam uopće trebao sudjelovati u akciji. Međutim kada sam vidio da lopta ide prema košu, utrčao sam i uhvatio je", govorio je nakon susreta Horford.

Susret je završio s 23 poena (10/18), 11 skokova i pet blokada, po 14 poena dodali su Paul Millsap (6/14, sedam skokova) i Jeff Teague (6/13, pet asistencija), a DeMarre Carroll ubacio je deset poena (4/11) uz deset skokova. Kod poraženih Bradley Beal ubacio je 23 poena (9/21) uz sedam skokova, a John Wall 15 poena (7/16) uz sedam asistencija.

Golden State Warriors - Memphis Grizzlies 98:78 (3-2)

Warriorsi ponovno imaju kontrolu nad serijom u svojim rukama. Memphis nije uspio još jednom iznenaditi u Oaklandu i Golden State je ponovno u vodstvu u seriji. Momčad Stevea Kerra nalazi se u vodstvu do kojeg je došla zahvaljujući još jednom dominantnom nastupu.

Trebalo je Warriorsima vremena da se priviknu na Memphis, međutim pronašli su formulu i vratili se iz minusa te preuzeli vodstvo u seriji čime su došli na jednu pobjedu do finala Zapada.

Peta utakmica bila je onakva kakvoj su se domaćini i nadali, imali su kontrolu nad rezultatom, uspjeli su se na vrijeme odvojiti i zatim su bez problema priveli susret kraju bez nekakve stresne završnice.

"Imali su odličan protok lopte i svi su napadali obruč. U takvoj situaciji vrlo je teško igrati i zaustaviti protivnika kada vam opasnost prijeti sa svih strana", smatra Mike Conley.

Najbolji kod Warriorsa bili su Klay Thompson s 21 poenom (7/16) i pet asistencija te Stephen Curry s 18 poena (6/13 trica), sedam skokova, šest ukradenih i pet asistencija. U gostujućem sastavu Marc Gasol ubilježio je 18 poena (8/22), 12 skokova i šest asistencija, a po 13 poena su dodali Zach Randolph (6/12, deset skokova) i Mike Conley (5/10, pet asistencija).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.05.2015. u 09:59
    odlično doigravanje! Nadam se da će sljedeću dobit Wizardsi
    Obrisan korisnik