Košarka

Video: Hawksi i Warriorsi u finalu konferencija, Pierce umalo bacio Atlantu u očaj

Branimir Korać • subota, 16.05.2015.
Video: Hawksi i Warriorsi u finalu konferencija, Pierce umalo bacio Atlantu u očaj
Foto: EPA

Atlanta Hawks i Golden State Warriors igrat će u finalu svojih konferencija. Obje momčadi su u šest utakmica izborile prolaz pobjedama protiv Wizardsa i Grizzliesa...

Washington Wizards - Atlanta Hawks 91:94 (2-4)

Paul Pierce možda je odigrao posljednju utakmicu u NBA karijeri. Još uvijek nije siguran hoće li igrati i sljedeće sezone, a malo je nedostajalo da bude ponovno junak Wizardsa.

Hawksi su imali vodstvo 94:91 i branili su posljednji napad, no Pierce se podignuo i ubacio tricu za koju se činilo da je ušla sa sirenom. I dok su igrači Atlante bili u nevjerici, a domaći navijači slavili, suci su zatražili pregled snimke. Šut je ipak stigao koju desetinku prekasno i trica nije priznata te su Hawksi otišli u finale Istoka.

"Kada je ušla, pomislio sam - ovo nije istina. Počeo sam se pripremati za produžetak kada je odjednom došla ta odluka", rekao je Kyle Korver, a DeMarre Carroll je dodao: "Skoro sam zaplakao, pomislio sam 'pa zar opet'. Srećom košarkaški bogovi ovaj put su bili na našoj stran."

Hawksi su u finalu istoka, a Pierce uzima odmor. Koliko dugačak, vidjet ćemo.

"Ne znam hoću li uopće igrati košarku još. Svaka sezona je sve teža, sve je teže ujutro izlaziti iz kreveta."

Hawksi su do pobjede došli unatoč lošoj šuterskoj večeri Kylea Korvera koji je za tricu šutirao 0/7, no ostatak momčadi odradio je posao. Carroll je upisao 25 poena (9/14) i deset skokova, a po 20 poena dodali su Paul Millsap (7/20, 13 skokova) i Jeff Teague (8/13, sedam asistencija, pet skokova).

Hendikep za domaćina bila je viroza Marcina Gortata koji je stoga odradio samo 12 minuta, Bradley Beal ubacio je 29 poena (11/24) uz šest skokova, a John Wall dodao je 20 poena (7/21), 12 asistencija i šest skokova.

Memphis Grizzlies - Golden State Warriors 95:108 (2-4)

Golden State Warriorsi uspjeli su također u šest utakmica završiti posao. Memphis je dao sve od sebe, imao dosta problema u ovom doigravanju, a Warriorsi su predobra momčad da to ne bi iskoristili.

Zach Randolph već duže vrijeme vuče ozljedu, Mike Conley je igrao nedovoljno oporavljen, Tony Allen je pokušao pomoći, ali nije mogao, a napadački potentna momčad poput Golden Statea pronalazila je rupe i kažnjavala.

I da ih nije bilo, vjerojatno bi završilo na sličan način, posebno kada je Steph Curry u ovakvom izdanju. Ubacio je osam trica iz 13 pokušaja, odradio i onaj razigravački dio, bio pravi vođa na terenu. MVP lige.

Jednostavno to je bila takva večer. Potez večeri izvukao je na kraju treće četvrtine kada je s tri četvrtine terena udaljenosti ubacio tricu za 76:68 koja je dodatno podigla goste.

"U tijesnoj utakmici poput ove, takav šut puno znači. Jednom sam na sveučilištu pogodio takav šut i to je bilo posljednji put da mi je uspjelo", komentirao je Curry.

Utakmicu je završio s 32 poena (11/25), deset asistencija i šest skokova, a Klay Thompson dodao je 20 poena (7/13) i osam skokova dok je Draymond Green bio na 16 poena (6/11) i 12 skokova. Kod poraženih Marc Gasol ubacio je 21 poen (7/23) uz 15 skokova i pet blokada, a Vince Carter dodao je 16 poena (5/7).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.05.2015. u 19:31
    Svaka čast Golden Stateu. Pobijedit najbolju obranu lige tri puta zaredom, od toga dva puta u gostima i svaki puta s preko 10 razlike zbilja nevjerojatno.
    Obrisan korisnik
  • Zdren16.05.2015. u 10:42
    Koja serija Atlanta - Washington, nevjerojatno.
    Zdren