Zimski sportovi

Medveščak izabrao petoricu ruskih 16-godišnjaka: "Imaju perspektivu"

Borna Rupnik • utorak, 26.05.2015.
Medveščak izabrao petoricu ruskih 16-godišnjaka: "Imaju perspektivu"
Foto: Dea Sajko

Zagrebački Medveščak po treći je puta sudjelovao u KHL-ovom draftu juniora te izabrao petoricu 16-godišnjaka iz ruske škole hokeja.

Nakon što u prvom krugu nije birao igrača, zbog prošlogodišnje zamjene sa Sjeverstaljom radi prava na Jasona Kroga, Medveščak je u narednim krugovima izabrao ruske 16-godišnjake Pavela Voronkova, Pavela Tkačkova, Vitalija Tarasova, Danila Vasiljeva i Tihona Ivanova.

Voronkov je napadač s 25 bodova iz moskovskog kluba Belje Medvedi, dok je Tkačkov dijete Spartaka, u čijoj je kategoriji U-17 skupio 41 bod u 35 utakmica.

Tarasov i Vasiljev izabrani su u četvrtom krugu, zahvaljujući zamjeni s Dinamom iz Rige, a obojica su bili članovi moskovskog Rusa. Ivanov je hokejsku školu prolazio u Lokomotivu iz Jaroslavlja.

"Vjerujemo da igrači za koje smo se odlučili, a na osnovu referenci i statistike, imaju perspektivu. Imaju predispoziciju da se razviju u vrhunske igrače. Njihova statistika pokazuje da ostvaruju rezultate, ali tek kada dođu do statusa seniora moći ćemo vidjeti tko od njih može igrati na visokoj razini", rekao je za klupske stranice Markoantonio Belinić, Medveščakov direktor hokejskih operacija.

"Naime, nekada se pokaže da su igrači koji su draftirani u kasnijim krugovima bolji od onih iz prvog kruga. To ne možemo predvidjeti, no vjerujemo da će se bar jedan od njih istaknuti. Svi ovi igrači koje smo sada draftirali s vremenom će se dokazivati i pokazivati koliku zapravo imaju želju igrati na najvišoj razini", dodao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • staropramen26.05.2015. u 11:36
    obojica su bili članovi moskovskog Rusa...
    staropramen
  • darkaxe26.05.2015. u 09:50
    Samo jako !
    darkaxe