Zimski sportovi

Dario Kostović završio igračku i okrenuo se trenerskoj karijeri: "Vrijeme je za nove pustolovine"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 31.05.2015.
Dario Kostović završio igračku i okrenuo se trenerskoj karijeri: "Vrijeme je za nove pustolovine"
Foto: FaH

Igrač Medveščaka Dario Kostović završio je igračku karijeru i preselit će se među trenere. Kostović je već dobio ponudu za preuzimanje juniorske momčadi u Švicarskoj gdje će i završiti trenersku školu...

Nakon četiri sezone provedene u Medveščaku, Dario Kostović završio je igračku karijeru i započinje trenersku. Kostović će u Švicarskoj završiti trenersku školu i započeti s trenerskim pozivom.

"Medveščak će mi zauvijek ostati u srcu, ali vrijeme je za novu pustolovinu. Već sam neko vrijeme razmišljao o tome da prekinem igračku karijeru i započnem onu trenersku, imao sam dobrih ponuda da igram amaterski u nekim klubovima, ali otvorila mi se sjajna prilika za trenerski poziv i odlučio sam je iskoristiti. Bülach mi je ponudio preuzimanje juniorske momčadi i pomoć u završavanju trenerske škole te mi je plan diplomirati u roku godine ili godine i pol", rekao je Kostović za Medveščakovu stranicu.

Kostović je većinu karijere proveo igrajući u najjačoj švicarskoj ligi, a zatim se okušao u Medveščaku gdje je došao još u vrijeme dok je klub igrao u EBEL-u.

"Zadovoljan sam igračkom karijerom, dok sam bio mlađi imao sam i veće ciljeve, ali ne žalim za ničim. Imao sam priliku igrati i u KHL-u, a najveći uspjeh je ulazak u prvu momčad Klotena i potpisivanje profesionalnog ugovora s 19 godina. Tu je sve krenulo i to mi je kasnije i omogućilo da zaigram u Medveščaku i hrvatskoj reprezentaciji."

Kostović je tijekom karijere u Švicarskoj nastupao za Kloten, Thurgau, Lausanne, Ambri, Lugano, Chur te Zürich te je skupio preko 400 utakmica u švicarskoj ligi te više od 100 u dresu Medveščaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!