Košarka

Dobra vijest za Njemačku, Dirk Nowitzki igrat će na Europskom prvenstvu ove godine

Mihaela Bradovski • četvrtak, 04.06.2015.
Dobra vijest za Njemačku, Dirk Nowitzki igrat će na Europskom prvenstvu ove godine
Foto: EPA

Najbolji njemački košarkaš Dirk Nowitzki nastupit će na Europskom košarkaškom prvenstvu koje će se održati ove godine između ostalih i u Njemačkoj...

U Njemačkoj se s nestrpljenjem iščekivala odluka Dirka Nowitzkog o (ne)nastupanju na Europskom prvenstvu ove godine. Posljednji nastup u reprezentaciji Nowitzki je imao prije četiri godine na Europskom prvenstvu u Litvi, a sada se odlučio za povratak.

"Nikada u karijeri nisam imao priliku zaigrati na velikom natjecanju u dresu reprezentacije u svojoj domovini. Da se ovo Europsko prvenstvo održava u nekoj drugoj državi, vjerojatno bih se zahvalio na pozivu, ali ovo je sasvim drugačija situacija", tvrdi Nowitzki.

Nowitzki će na Europskom prvenstvu nastupiti s 37 godina na leđima, a u dresu reprezentacije dosad je upisao 141 nastup.

Inače očekuje se da bi Nowitzki trebao nastupiti za Njemačku sredinom kolovoza kada Njemačka igra prvo u Zagrebu, a zatim u Bremenu protiv reprezentacije Hrvatske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • miles-page12.06.2015. u 08:45
    Mislim da ćeš morat u Berlin, Hex;) Njemci tamo imaju svoju skupinu
    miles-page
  • Obrisan korisnik04.06.2015. u 17:57
    Legenda! Miševi poput andrije žižića, giričeka, vujčića tj. umorni dečki nisu dostojni da ližu zemlju kud dirk gazi. 37 godina na leđima, svaka mu čast. Ako ikako mognem doć ću u zg samo zbog njega
    Obrisan korisnik