Košarka

Video: Cleveland Cavaliersi uzeli pobjedu u Oaklandu, triple-double LeBrona Jamesa

Branimir Korać • ponedjeljak, 08.06.2015.
Video: Cleveland Cavaliersi uzeli pobjedu u Oaklandu, triple-double LeBrona Jamesa
Foto: EPA

Cleveland Cavaliersi bez obzira na sve probleme s kojima se suočavaju uspjeli su odnijeti pobjedu s gostovanja kod Golden State Warriorsa. Slavili su u produžetku s 95:93 i tako izjednačili u finalnoj seriji...

Golden State Warriors - Cleveland Cavaliers 93:95 produžetak (1-1)

I bez dvojice od trojice najvažnijih igrača, Cavsi odnose pobjedu s gostovanja kod Golden State Warriorsa, najtežeg gostovanja u ligi. Kada je stigla vijest o kraju sezone i za Kyrieja Irvinga, Cavse su svi prekrižili i otpisali i praktički uručili trofej Warriorsima, ali ne ide to baš samo tako kada imate u sastavu LeBrona Jamesa.

James šuterski nije briljirao, iz igre je imao 11/35, ali je konstantno bio pod teškim pritiskom obrane i svejedno je uspio nositi svoju momčad. Ubilježio je i 16 skokova te 11 asistencija, ukupno imao 39 poena i bez obzira na šut, odigrao još jednu veliku utakmicu.

Pomogla je i loša šuterska večer Stephena Curryja koji je iz igre imao 5/23, za tricu 2/15, dosta zasluge za to nosi i Matt Dellavedova koji je stalno bio "tu negdje" i nije dao Curryju prostora da se razmaše.

U početku se činilo da bi to Warriorsi mogli riješiti rutinski i glatko slaviti. Nošeni fantastičnom energijom žutih tribina odlično su otvorili utakmicu, posebno Klay Thompson koji nije mogao promašiti i bio je doslovno nezaustavljiv. Međutim brze dvije osobne pogreške zaustavile su ga, poslale na klupu i Cavsi su se vratili u utakmicu i iz minus 20:12 otišli u plus.

Ostatak susreta bio je posve otvoren i neizvjestan, nijedna momčad nije uspjela stvoriti značajniju prednost i igralo se posve izjednačeno do sredine posljednje četvrtine. Warriorse nije služio šut, ali nije niti Cavse koji su susret završili sa samo 32 posto ubačaja iz igre i šutom 29:90.

Sredinom te posljednje dionice Cavsi su se uspjeli odvojiti i trica Jamesa tri i pol minute prije kraja odvela ih je na 83:72. No domaćin se vratio i osam sekundi prije kraja Curry je izjednačio na 87:87. Posljednji napad nisu realizirali James i Thompson te je susret otišao u produžetke.

Ovaj put nije se ponovila prva utakmica kada su Cavsi potpuno pali u dodatnih pet minuta, nisu dopustili domaćinu da pobjegne i do kraja su ostali na životu.

Curry je s linije slobodnih bacanja 29 sekundi prije kraja pogodio za 93:92 domaćina, uspjeli su Warriorsi ubrzo doći do posjeda koji su odmah prokockali i slobodna bacanja Sellavedove vratila su prednost na stranu gostiju. Odgovornost je na kraju preuzeo Curry, no to nije bila njegova večer i Cavsi su odnijeli pobjedu 95:93.

"Dao sam sve od sebe za svoje suigrače i oni su isto učinili za mene. Ovo je bila potpuno momčadska pobjeda, velika je stvar doći do ove pobjede nakon teške situacije u kojoj smo bili prije samo tri dana. Ovo je sada borbena momčad, ako očekujete da igramo sexy slatku košarku, trenutno to nismo mi. Sve je teško i sve će biti takvo do kraja serije", rekao je James.

Uz njegovih 39 poena, Timofej Mozgov ubacio je 17 (5/8) uz 11 skokova, a kod domaćina Thompson se zaustavio na 34 poena (14/28), a Curry na 19.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • zaki09.06.2015. u 13:40
    Uvik sam poštovao Jamesa ali ga nikad nisam volio,ali nakon ovoga što on radi gdje sam vuče i predvodi večinom neiskusnu ekipu u finalu NBA to je prava sportska prića i jednostavno moras ga volit
    zaki
  • zaki09.06.2015. u 13:40
    Uvik sam poštovao Jamesa ali ga nikad nisam volio,ali nakon ovoga što on radi gdje sam vuče i predvodi večinom neiskusnu ekipu u finalu NBA to je prava sportska prića i jednostavno moras ga volit
    zaki
  • zovche09.06.2015. u 13:22
    Mislim da nije samo za LBJ, Oklahoma bez Duranta dvije trečine sezone nije ušla u playoff a sa njime su jedni od glavnih favorita, George i Indiana isto... to je jednostavno košarka, zato i riskiraju svi i prodali bi i kožu za draft pick ne bi li ih posrečilo da dobiju tako nekog igrača......
    zovche
  • Obrisan korisnik09.06.2015. u 12:38
    Da ali samo ako se radi o LBJ!To se ni za jednog drugog igrača ne može reći. Samo zamjeni MVP-a i LBJ-a tj. stavi MVP-a u cavse i ne bi prošli ni prvi krug
    Obrisan korisnik
  • zovche09.06.2015. u 10:31
    Bas me zanima kako bi izgledao Cleveland da im ne igra LeBron... mogu igrati i Irving i Love i sumnjam da bi dohvatili playoff uopce (sto su dokazali u godinama prije ove)... kosarka je takav sport da ti najbolji igrac moze igrati 95% cijele utakmice pa se time mozes i izvuci, da ti u bilo kojem... [više na forumu]
    zovche