Košarka

Drama se nastavlja, Venezia nije uspjela završiti posao

Branimir Korać • srijeda, 10.06.2015.
Drama se nastavlja, Venezia nije uspjela završiti posao
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Oslabljena Reggio Emilia uspjela je svladati u šestoj utakmici na svom parketu Veneziju s 82:78 i izboriti majstoricu. Ovaj put domaćin je zaustavio Hrvoja Perića što je bio ključ...

"Hrvoje Perić je ključ, on je igrač koji donosi previše toga Veneziji i njega moramo ukrotiti", rekao je Massimiliano Menetti nakon fantastične prošle utakmice hrvatskog internacionalca (30 poena, šest skokova) i uoči šeste u kojoj je Venezia imala meč loptu.

Ovakva predstava Perića nije slučajna, tijekom cijele sezone igra sjajno i pokazuje da je počesto i nepravedno zapostavljan kada je bila u pitanju reprezentacija. Ipak, u ovoj utakmici nije bio na tako visokoj razini, vodeću ulogu preuzeo je ovaj puta Phil Goss.

Domaćin je bio značajno oslabljen neigranjem Darjuša Lavrinoviča i Drakea Dienera, no unatoč tome uspio je slaviti predvođen Rimantasom Kaukenasom i Andreom Cinciarinijem.

Najvećim dijelom susreta domaćin je kontrolirao rezultat i držao vodstvo, no u završnici je Venezia imala priliku potpuno se priključiti. Kod 77:74 Jeff Viggiano je promašio tricu za poravnanje, na drugoj strani tricu je ubacio Ojars Silins, a Cinciarini je zaključio priču s linije slobodnih bacanja.

Kaukenas je predvodio domaće strijelce s 22 poena dok je Cinciarini dodao 20 uz čak 12 asistencija i šest skokova. Goss je bio najraspoloženiji kod Venezije s 31 poenom.

Perić je ovaj put za 28 minuta ubacio četiri poena (2/2 za dva, 0/2 za tri) uz po tri skoka i asistencije dok je dvije minute bez učinka dobio Ivica Radić.

Oba polufinala tako su otišla u sedmu utakmicu, Armani već u srijedu dočekuje Sassari, a Venezia će u četvrtak ugostiti Reggio Emiliju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!