Košarka

Video: Doellman promašio tricu za finale, Unicaja još uvijek na životu

Branimir Korać • četvrtak, 11.06.2015.
Video: Doellman promašio tricu za finale, Unicaja još uvijek na životu
Foto: EPA

Odlična utakmica u Malagi i pobjeda domaćina 89:84 u produžetku za nastavak serije protiv Barcelone. Dva katastrofalna poraza iz Barcelone su zaboravljena i Unicaja s novim samopouzdanjem ide u četvrtu utakmicu...

Iz perspektive navijača Unicaje, prva dva susreta polufinalne serije protiv Barcelone bilo je mučno za gledati. Bila je to potpuna dominacija Katalonaca koji su održali košarkašku lekciju Unicaji u oba susreta, ali nada u pozitivan ishod vraćena je u trećoj utakmici.

Obje momčadi imale su razdoblja izvrsne igre, Barcelona je imala i šut za pobjedu u regularnom dijelu susreta, ali nije ga pogodila, točnije Justin Doellman nije realizirao otvorenu tricu i otišlo se u produžetak.

Barcelona je kontrolu nad susretom preuzela serijom 13:0 u prvom poluvremenu, ali u drugom dijelu domaćin se počeo vraćati. Uspio je doći do vodstva, Ante Tomić s linije slobodnih bacanja poravnao je na 74:74, a zadnji napad pripao je gostima. Odlično izigrana akcija ostavila je samog Doellmana koji ne zabija, priskočio je Oleson, no niti on nije pogodio.

Sredinom produžetka gosti su stali, nakon trice Olesona za smanjenje na 78:77, dopustili su domaćinu seriju 7:0 s kojom su zaključili utakmicu i izborili četvrtu utakmicu.

Među ujednačenim strijelcima domaćina Carlos Suarez je bio najbolji s 13 poena i 12 skokova, a Ryan Toolson dodao je 12 poena.

U redovima Barcelone Deshaun Thomas ubacio je 17 poena dok je Marcelinho Huertas dodao 15. Ante Tomić je za 33 minute upisao 12 poena (2/7 za dva, 8/9 slobodna) i sedam skokova dok je Mario Hezonja uspio napraviti samo dvije osobne pogreške u tri minute.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!