Košarka

Turić: "Znali smo da su bolje, ali ozljede su nas još više uzdrmale"

Branimir Korać • petak, 12.06.2015.
Turić: "Znali smo da su bolje, ali ozljede su nas još više uzdrmale"
Foto: EPA

Nevjerojatan slijed događaja napao je hrvatsku žensku košarkašku reprezentaciju, neke stvari su se mogle izbjeći, neke doduše ne, ali sve će rezultirati rezultatom ispod očekivanja onog od prije dva mjeseca. Od reprezentacije s visokim ambicijama, Hrvatska je u kratkom roku došla do statusa autsajdera...

Koliko god mi željeli da to nije istina, ovako desetkovana Hrvatska sa samo osam igračica i bez svih onih najboljih, protiv nikoga na Europskom prvenstvu nije favorit. Rusija bi bila favorit i u punim sastavima, a ovako je imala samo još lakšu zadaću.

Izbornik Braslav Turić žali za svim što se dogodilo i teško se miri sa sudbinom.

"Jelena Ivezić nam se ozlijedila već u prvoj minuti i tu smo ostali bez ključne igračice. Cijelo vrijeme svi su pogledavali samo prema njoj. Dobro smo se držali do završnice prvog poluvremena kada su Ruskinje pobjegle na plus deset. Ozljeda Todorić stigla je u trećoj dionici i to još rteđža ozljeda koja nas je sve psihički dodatno uzdrmala, a onda se na kraju još ozlijedila i Džankić. Znali smo da su bolje od nas, ali sve te ozljede su nas još više uzdrmale", rekao je izbornik za stranicu Saveza.

Peh za pehom, kada ne ide, onda nikako ne ide. Slijedi Latvija, protivnik koji se činio nešto lakšim, a sada je vraški težak.

"Ovo će biti prvenstveno psihološki težak ispit, realno Džankić bi mogla nastupiti, Todorić sigurno ne, a vidjet ćemo što će biti s Ivezić. Ona nam je posebno važna jer je kapetanica i ključna igračica."

Susret protiv Latvije igra se od 16:30.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!