Košarka

Real Madrid prvi finalist ACB lige: Valencia bez majstorice u Madridu

Davor Kovačević • petak, 12.06.2015.
Real Madrid prvi finalist ACB lige: Valencia bez majstorice u Madridu
Foto: EPA

Dok Barcelona i Unicaja tek trebaju odlučiti tko će u finale ACB lige, u četvrtak navečer dobili smo prvog finalista. To je Real Madrid koji se iz Valencije vratio s dvije pobjede i onom puno važnijom ukupnom. Madriđani su treću pobjedu u seriji ostvarili s 90:84.

Za razliku od treće utakmice u kojoj ih je naprije spasila sirena i sudačka odluka pa Llullova trica u produžetku, košarkaši Real Madrida na nešto su lakši način po drugi put u Valenciji izašli na kraj s domaćim košarkašima. Valencijinoj se bolnici ovog puta priključio Belgijac Van Rossom, a iz nje izašao Pau Ribas, ali Ribas koji nema veze s pravim Ribasom.

Jasno, i Valencijine snage su u tom odnosu snaga kopnile protiv europskog prvaka protiv kojeg su za finale morali iskreirati malo čudo, no nisu uspjeli ni napraviti ono nešto manje, vratiti seriju u Madrid na majstoricu. Ovako su se Madriđani spasili novih mogućih stresova.

Realova obrana ponovno nije bila na razini one kojom se osvajaju prvenstva. Nije bila takva ni u posljednje dvije utakmice, no u nadtrčavanju, koje je krasilo i četvrtu utakmicu, Madriđani ipak imaju jači napadački arsenal od Valencije koja je od početnih 18:11 novi značajniji bijeg imala početkom treće četvrtine kada je povela s 55:49.

Real je serijom 10-0 vratio rezultat pod svoju kontrolu što najviše može zahvaliti nervozi domaćih košarkaša. Martinez je zaradio tehničku, pa je Fernandez u minuti šest puta izvodio slobodna bacanja i pogodio svih šest, kasnije je stavio tricu, za njim Lull i Rivers i realovci su do kraja bez većih uzbuđenja obranili prednost. I kada je imala priliku iskoristiti Realove greške u završnici, Valencijin odgovor u napadu bio je jednak.

12 koševa u gostujućim redovima postigla su trojica košarkaša, Fernandez, Nocioni i Reyes, dok je najnadahnutiji kod Valencije bio Dubljević s 24 poena. Lučić je ubacio 14, a Vives dodao 13 poena za Valencijin oproštaj od sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!