Košarka

Video: Warriorsi do velike pobjede, vratili prednost domaćeg terena

Branimir Korać • petak, 12.06.2015.
Video: Warriorsi do velike pobjede, vratili prednost domaćeg terena
Foto: EPA

Nije bilo snage za još jednu veliku utakmicu kod Cavsa. Warriorsi su uspjeli spriječiti povratak domaćina u završnici, bili bolji i svježiji u posljednjoj dionici te odnijeli pobjedu...

Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors 82:103 (2-2)

Cleveland Cavaliersi s kratkom rotacijom i potpuno iscrpljenom momčadi nisu uspjeli doći do još jednog malog čuda. LeBron James ovaj put je usporen i to se pokazalo kao ključno.

"Plan je bio natjerati ga na što naporniji rad, na uzimanje što težih šuteva. Znamo koje su njegove bolje, a koje lošije strane i cilj je bio udaljiti ga iz one zone koja mu odgovara. Zvuči lakše nego što je, no svi smo mi dovoljno kvalitetni da možemo dati svoj pečat na igru", govorio je Andre Iguodala o planu protiv Jamesa.

Warriorsi su ušli u utakmicu nervozno i nisu u početnim minutama izgledali dobro, ali su se brzo oporavili i prvenstveno natjerali Cavse da "iskrvare" za svaki koš.

Počeli su se polako gosti odvajati i s prvim rotacijama na parketu i bilo je sve očitije u kojem će smjeru utakmica otići.

U drugoj dionici Cavsi su se našli u dvoznamenkastom zaostatku, na odmoru je bilo 54:42 za Golden State da bi u trećoj četvrtini Cleveland uspio smanjiti zaostatak i vratiti se u igru. James je tricom smanjio na 65:62, no Warriorsi su zadržali vodstvo u narednih nekoliko ključnih minuta i spriječili su preokret u tom naletu domaćina.

Ipak, zadnja četvrtina pripala je gostima. Otvorili su je sa 6:0 i povratkom u dvoznamenkasti plus i Cleveland nije imao još jedan odgovor. Warriorsi su se razigrali i susret je riješen.

"Moramo se vratiti radu, igrati najbolje što možemo i pokušati uzeti ovo. Da nam je netko prije šest mjeseci ponudio ovu situaciju, potpisali bi je", kaže David Blatt.

U redovima Warriorsa po 22 poena ubacili su Stephen Curry i Andre Iguodala, a kod domaćina Timofej Mozgov imao je 28 poena i deset skokova, a James 20 poena (7/22), 12 skokova i osam dodavanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.06.2015. u 11:35
    Go warriors go
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.06.2015. u 14:26
    pa oko 35% suta je imao i u prve 3 tekme
    Obrisan korisnik
  • pikepiletina12.06.2015. u 13:02
    nije problem mršavih LBJ-ovih 20 poena, već njegovih 32% šuta
    pikepiletina
  • Obrisan korisnik12.06.2015. u 10:38
    ključno za cavse je da lbj zabije 40 koševa i tek tada će biti u prilici da pobijede. Taman je falilo njegovih 15-20 koševa i sinoć. Nema ko drugi popunit tu prazninu
    Obrisan korisnik