Košarka

Hrvatska bez iznenađenja protiv Srbije, dužina klupe presudila

Branimir Korać • subota, 13.06.2015.
Hrvatska bez iznenađenja protiv Srbije, dužina klupe presudila
Foto: FaH

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija nije uspjela napraviti iznenađenje i svladati Srbiju u trećem kolu skupine C Europskog prvenstva. Okrnjena brojnim izostancima upisala je poraz 89:72...

I nakon susreta protiv Latvije, izbornik ženske košarkaške reprezentacije Braslav Turić spomenuo je kako dvoboj protiv Srbije nije ključan za Hrvatsku. Jasno je tko je favorit u ovakvom odnosu snaga i da je Hrvatskoj puno važniji onaj dvoboj protiv Velike Britanije.

Međutim to ne znači da se Hrvatska opustila i predala. Dapače, odigrala je dobrih 25 minuta, bila je ravnopravan protivnik, a onda je do izražaja došla kombinacija kvalitete i širine klupe Srbije koja je imala svih 12 igračica na raspolaganju dok je Turić imao tek devet.

Dobro je Hrvatska ušla u utakmicu, povela je s 14:7 i iskoristila je opuštenost u srpskim redovima. Izbornica Srbije Marina Maljković bila je s razlogom nezadovoljna s angažmanom svojih igračica koje su pomislile da će se prošetati do pobjede.

Nakon tog vodstva uslijedila je serija Srbije 8:0 za preuzimanje vodstva, no ipak je Hrvatska završila prvu četvrtinu s vodstvom i to 20:19.

U drugoj dionici Srbija se po prvi puta uspjela malo odvojiti, u završnici je povela s 44:38, a Mirna Mazić smanjila je na poluvremenu na 44:40, sasvim prihvatljiv rezultat za Hrvatsku.

Priključak je držan do sredine treće četvrtine kada Hrvatska ipak počinje lagano padati što Srbija koristi i stvara razliku, a serijom 7:0 u završnici treće četvrtine odlazi na plus 15 i rješava pitanje pobjednika.

U zadnjoj četvrtini nije bilo spasa za Hrvatsku, Srbija je lakoćom držala prednost i očekivano slavila s 89:72.

Iva Borović sa 17 poena i Mirna Mazić sa 16 poena i sedam skokova predvodile su Hrvatsku. Jelena Milovanović ubacila je 18 poena na drugoj strani.

U ponedjeljak od 16:30 Hrvatska igra važnu utakmicu protiv Velike Britanije. Rusija i Srbija nalaze se na vrhu ljestvice s po dvije pobjede, Hrvatska i Latvija imaju po pobjedu i dva poraza, a Velika Britanija je posljednjeplasirana peta bez pobjede s dva poraza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10813.06.2015. u 22:53
    A selektorka Maljković je dobro analizirala situaciju kad je htjela motivirati njezine igračice u zadnjem time-outu:„Heej, pa vi ne igrate protiv jedne reprezentacije, vi igrate protiv Medveščaka!"
    narada108
  • narada10813.06.2015. u 22:36
    Bravo, Turić čitao moj post od jućer: Borović više igra, više zabija. ;-) ;-) Dakle, naš roster se sastoji trenutno od devet igračica od kojih jedna (Džankić) igra pod ozljedom. Prema tome, naše uopće nisu igrale loše. Cure su poželjne sebe pokazati i nastupati u kockastom dresu; vidio sam u... [više na forumu]
    narada108