Košarka

Vraća se Jelena Ivezić: "Sigurno će biti spremna za drugu utakmicu u drugoj fazi"

Branimir Korać • utorak, 16.06.2015.
Vraća se Jelena Ivezić: "Sigurno će biti spremna za drugu utakmicu u drugoj fazi"
Foto: EPA

Hrvatska je pobjedom protiv Velike Britanije 76:70 i uz pobjedu Rusije protiv Srbije 77:53, izborila prolaz u sljedeću fazu natjecanja na Europskom prvenstvu u košarci...

Onaj kojem je bilo možda i najteže bio je izbornik Braslav Turić. Od prvog dana priprema nizali su se otkazi i problemi, ne može računati na većinu kostura reprezentacije, a na kraju se kao i od svakog trenera očekuje rezultat. Bilo je tu i pritisaka, neslaganja oko izbora igrača, no na kraju je s Hrvatskom uspio ostvariti cilj, upisati pobjede protiv Latvije i Velike Britanije te proći u drugu fazu natjecanja.

U drugom krugu Hrvatsku očekuje novi težak posao, igrat će protiv Španjolske, Slovačke i Litve, ali izbornik je optimist. Posebno iz razloga što će u toj fazi natjecanja ponovno na raspolaganju imati kapetanicu Jelenu Ivezić koja se ozlijedila u prvoj minuti turnira.

"Još uvijek joj je noga natečena, ali sve radimo da se stanje popravi. Upitno je jedino hoćemo li na nju moći računati već u prvoj utakmicu. U drugoj će sigurno biti u sastavu", poručio je izbornik za stranicu Saveza.

Uoči dvoboja protiv Velike Britanije nije bilo lako, Latvija je potpuno zakomplicirala situaciju pobjedom protiv Rusije, i Hrvatska više nije ovisila samo o sebi.

"Išla nam je na ruku pobjeda Rusije protiv Srbije i moram priznati da se među igračice uvukao lagani strah nakon što je Latvija svladala Rusiju jer smo znali što to znači. Srećom i to je gotovo, pao nam je veliki teret s leđa i ponosan sam na cure."

Izbornik je pohvalio i Ivu Borović koja je igrala ključnu ulogu protiv Velike Britanije, a i ranije je pokazala da se na nju može računati.

"Ona je na terenu pokazala da joj je ovdje mjesto. Odigrala je dobro i jučer, ali i protiv Latvije je ubacila ključne koševe. Pokazala je zašto smo je poveli."

Prvu utakmicu u drugom krugu Hrvatska igra u četvrtak od 20:30 sati protiv Španjolske.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Lovro-ZG16.06.2015. u 13:45
    Svaka im čast na dosad odigranom.
    Lovro-ZG