Košarka

Odlična vijest za Španjolce, Pau Gasol potvrdio nastup na Europskom prvenstvu

Branimir Korać • srijeda, 17.06.2015.
Odlična vijest za Španjolce, Pau Gasol potvrdio nastup na Europskom prvenstvu
Foto: EPA

Nakon što je Dirk Nowitzki objavio da će biti dio njemačke reprezentacije na predstojećem Europskom prvenstvu, isto je objavio i Pau Gasol koji je razveselio Španjolce...

Ne samo zbog borbe za naslov prvaka Europe već i zbog vađenja ulaznice za Olimpijske igre u Riju, ovo Europsko prvenstvo privuklo je i one najveće zvijezde. Dirk Nowitzki nastupit će u dresu Njemačke dok će Pau Gasol igrati za Španjolsku.

Gasolov nastup bio je pod upitnikom zbog neizvjesnog zdravstvenog stanja, međutim poručio je kako će nastupiti na svojem šestom europskom prvenstvu.

"Odlučio sam da ću biti na raspolaganju španjolskoj reprezentaciji na Europskom prvenstvu. Želim pomoći da odemo što je dalje moguće te da se kvalificiramo za Olimpijske igre u Riju", istaknuo je Gasol.

Nastup na Olimpijskim igrama izravno će osigurati finalisti Europskog prvenstva dok će još četiri reprezentacije sudjelovati na kvalifikacijskom turniru.

Na klupi Španjolske ponovno će sjediti Sergio Scariolo što Gasol pozdravlja.

"Mislim da je Sergio dobar izbor, poznaje igrače jako dobro i već je imao uspjeha na ovoj poziciji. S njim smo osvojili dva zlata i jedno srebro i jedva čekam ponovnu suradnju."

Dok je Pau potvrdio nastup, još uvijek nije poznato hoće li se odazvati i Marc Gasol.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!