Košarka

Perasović: "Kod Popovića i Tomasa postoji želja, ali ozljede ih onemogućavaju"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 18.06.2015.
Perasović: "Kod Popovića i Tomasa postoji želja, ali ozljede ih onemogućavaju"
Foto: FaH

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Velimir Perasović danas je otkrio imena igrača koji konkuriraju za odlazak na Europsko prvenstvo koje se održava ove godine...

Velimir Perasović na popisu kandidata za nastup na Europskom prvenstvu ima 24 imena, ali neće na sve moći računati od prvog dana.

"NBA igrači prema pravilima lige ne mogu sudjelovati od tog prvog datuma. Volio bih da imam sve igrače na raspolaganju, ali to nije moguće i morat ćemo se prilagoditi tome", rekao je Perasović, a prenosi HTV.

Pripremama će se tako sigurno kasnije priključiti Bojan Bogdanović i Damjan Rudež, a u slučaju potpisa ugovora mogli bi im se priključiti i Mario Hezonja i Dario Šarić.

U reprezentaciji neće na pripremama biti niti Stanka Baraća i Hrvoja Perića koji su svojevrsne rezerve.

"Njih nećemo vući po pripremama ako nisu sigurni za Europsko prvenstvo, a nisu u toj kvoti. Na popisu su u slučaju ozljede nekih od važnih igrača da mogu uskočiti."

Perasović nije htio komentirati nepozivanje Damira Markote i Lukše Andrića, a žali što se nisu mogli odazvati Marko Popović i Marko Tomas.

"Ovo je moj izbor i ne želim komentirati one kojih nema. Tomas i Popović imaju problema s ozljedama, razgovarali smo i dobio sam dojam da oni žele, ali ih ozljede onemogućavaju."

Problema s ozljedom, već kroničnih, ima i Leon Radošević koji će doći na pripreme i onda će se odlučiti hoće li ostati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ivos19.06.2015. u 18:12
    Radosevic treba biti muško i reći da neće da igra za reprezentaciju i gotovo
    ivos
  • sportoz18.06.2015. u 21:34
    Nema Lukše, Repešinog ljubimca koji ide na svako natjecanje da tamo ne igra i bude čovjek manje na rosteru... To je već dobar pomak.
    sportoz
  • narada10818.06.2015. u 20:22
    to je kako mi se čini cjena koju on mora platiti zbog toga šta igra klljučnu ulogu u klubu koji sudjeluje u EL i uz to je uvijek među zadnje četiri ekipe njemačke lige, eto zadnju tekmu je igrao 4. lipnja. Imaš tipa igrača kod kojih ozljede dođu tman nakon teške sezone.
    narada108
  • pikepiletina18.06.2015. u 19:42
    znači opet ništa od Radoševića i Perića. smrdi na hks
    pikepiletina