Košarka

Slavica: "Nisam bio svjestan koliko sam se visoko odrazio dok nije krenuo uzdah s tribina"

Mihaela Bradovski • četvrtak, 09.07.2015.
Slavica: "Nisam bio svjestan koliko sam se visoko odrazio dok nije krenuo uzdah s tribina"
Foto: FaH

Nik Slavica iza sebe ima odličan nastup na Svjetskom prvenstvu do 19 godina gdje je u središte pozornosti došao sjajnim nastupom u finalu protiv SAD-a...

"Nisam niti primijetio koliko visoko sam skočio, shvatio sam tek kada je krenuo uzdah s tribina", opisuje Nik Slavica dobro poznatu blokadu na Amerikancu Tatumu.

Slavica u razgovoru za Jutarnji list tvrdi kako već sada ima dosta interesa s američkih sveučilišta koji bi ga rado doveli u svoje redove.

"Već su se javili ljudi iz velikog broja sveučilišta koji žele da dođem, ali želja mi je stasati u euroligaškom klubu, a onda preseliti u NBA ligu. Ne moram nikud žuriti, u Ciboni mi je dobro, ona je idealna za košarkaški razvoj. Još nekoliko sezona u Hrvatskoj i tek onda van", tvrdi Slavica.

Slavica ima ambiciju jednog dana preseliti u NBA ligu i s velikom pozornosti prati što se tamo događa.

"Naravno, velika mi je želja osvojiti NBA prsten kao i zlato s hrvatskom reprezentacijom. Nemam posebnog idola, volio bih ostvariti što i Hezonja i Bogdanović. Kod svakog igrača pratim ono što je najbolje, LeBronovu snagu, Bryantov šut, dribling Chrisa Paula."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10809.07.2015. u 17:28
    rad, rad i još jednom rad, i onda sreće sa ozljedama, onda se može nadati nečemu u nekom evroligašu. NBA je još jako jako dalek. Nego, Nik: kad još jednom napraviš takav blok (a gle, to se može učiti) - onda budi „mrtav 'ladan" ;-)
    narada108
  • Obrisan korisnik09.07.2015. u 16:00
    Neka sljedeća sezona bude igrački na razini ovog finala i nema sumnje da ćeš uspjeti, sve najbolje lave.
    Obrisan korisnik