Košarka

Gabrić predvodio Hrvatsku do prve pobjede na Europskom prvenstvu u Italiji

Branimir Korać • petak, 10.07.2015.
Gabrić predvodio Hrvatsku do prve pobjede na Europskom prvenstvu u Italiji
Foto: fiba.basketball

Hrvatska reprezentacija do 20 godina stigla je do važne pobjede na Europskom prvenstvu do 20 godina koje se održava u Italiji. Bila je bolja od Bosne i Hercegovine sa 77:61...

Iza hrvatske košarkaške reprezentacije do 20 godina je važan dvoboj na Europskom prvenstvu protiv Bosne i Hercegovine. Pobjeda je Hrvatsku ostavila u igri za prolaz u sljedeću fazu natjecanja koja donosi i ostanak u diviziji A, a poraz je pak stavljao Milačićeve izabranike u tešku poziciju uoči posljednjeg susreta s Belgijom.

Imperativ je imala i Bosna i Hercegovina, ali Hrvatska se na kraju pokazala boljom i slavila je 77:61.

Nije to bila predstava za pamćenje, svakako treba istaknuti dobar nastup Tomislava Gabrića koji je bio uvjerljivo najbolji pojedinac susreta, no bilo je i loših stvari na kojima se treba raditi.

Pobjeda je osigurana u drugom poluvremenu nakon što je Hrvatska odradila skromnih prvih 20 minuta. Ulazak u treću četvrtinu bio je puno bolji, tu je stvorena razlika i do kraja susreta nije bilo problema.

Na putu do pobjede pomogla je i loša selekcija šuta reprezentativaca BiH koji su bez velikog rezona raspucavali trice, šutirali izvana 4/30 i tako pomogli Hrvatskoj.

Broj izgubljenih lopti i dalje je vrlo visok, Hrvatska je u tome među najlošijim reprezentacijama i još uvijek se nije spustila ispod 20 izgubljenih lopti u bilo kojem susretu.

Protiv BiH Tomislav Gabrić odskakao je s 29 poena (10/18, 5/9 trica) i devet skokova, a Domagoj Bošnjak dodao je 17 poena, ali i dalje uz loš šut 5/14. Kod poraženih po 19 poena ubacili su Buza (devet skokova, sedam ukradenih) i Polutak (12 skokova).

U subotu od 21 sat Hrvatska igra protiv Belgije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10810.07.2015. u 23:58
    pošto se je pokazalo da ne znaju igrati, Gabrić se je odlučio sam riješiti utakmicu. Bravo, bio je sjajan. Da nije Belgija izgubila protiv Francuza, i mi bismo bili eliminirani. Sutra, dakle, showdown protiv vrlo solidnih Belgijanaca.
    narada108