Košarka

Perasović: "Nemaju svi igrači isti status, ali svi imaju priliku nametnuti se"

Borna Rupnik • subota, 11.07.2015.
Perasović: "Nemaju svi igrači isti status, ali svi imaju priliku nametnuti se"
Foto: FaH

Hrvatski su košarkaši u Zagrebu započeli okupljanje uoči priprema za Europsko prvenstvo, a plan je predstavio izbornik Velimir Perasović.

Zagreb će biti jedan od domaćina skupina europske košarkaške smotre, a hrvatski reprezentativci - osim opravdano neprisutnih Marija Hezonje, Damjana Rudeža i Olivera Lafayettea - odazvali su se izborniku Velimiru Perasoviću na početku prvog dijela priprema, koji će biti održan u Sv. Martinu na Muri.

"Na Hezonju računamo od 1. kolovoza, sve ostalo su vjerojatno samo loše interpretacije njegove izjave. Odlično je što je otišao u NBA ligu, pogotovo zato što on nije proizvod samo Barcelonine, nego hrvatske košarke, jer se razvijao i kroz mlađe reprezentativne kategorije", objasnio je izbornik Perasović.

Od mladih snaga priliku bi mogao dobiti i Marko Arapović, srebrni kapetan sa Svjetskog prvenstva u Grčkoj: "Nije pozvan samo da popuni broj, on će imati priliku nametnuti se kao i svi drugi. Jasno, nemaju svi igrači isti status, ali svi imaju priliku".

Izbornik Perasović, kao i mladi Dario Šarić, nadaju se pozitivnoj atmosferi i navijačkoj potpori kako bi Hrvatska ostvarila što bolji rezultat na Europskom prvenstvu.

"Cilj nam je pokazati se u što boljem svjetlu, a ukoliko želimo ispuniti očekivanja, moramo od prvog dana u Zagrebu biti na pravoj razini", rekao je izbornik.

"Potrudit ćemo se pronaći pravu kemiju u momčadi, a nadam se da će nam navijači dati dodatnu snagu, uz njihovu pomoć možemo visoko", dodao je Šarić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.07.2015. u 00:45
    jedva čekam
    Obrisan korisnik