Košarka

Poraz protiv Belgije pogurao hrvatsku reprezentaciju do 20 godina u borbu za opstanak u A diviziji

Branimir Korać • subota, 11.07.2015.
Poraz protiv Belgije pogurao hrvatsku reprezentaciju do 20 godina u borbu za opstanak u A diviziji
Foto: fiba.basketball

Hrvatska reprezentacija do 20 godina ulazi u žestoku borbu za opstanak u A diviziji. U posljednjem susretu u skupini i u izravnoj borbi za sljedeći krug, poražena od Belgije s uvjerljivih 85:68...

Posljednje kolo u skupini A Europskog prvenstva do 20 godina donijelo je izravnu borbu za mjesto u sljedećoj fazi natjecanja i izbjegavanje borbe za opstanak. Visok ulog bio je pred obje reprezentacije, a bolje se snašla Belgija koja je uvjerljivo slavila.

Hrvatska je ponovno odigrala skromno, još jednu utakmicu lošije od protivnika i još jednom je zasluženo poražena. Belgija je u dobrom dijelu susreta održala lekciju Milačićevim igračima i zaslužila je pobjedu.

Za razliku od susreta protiv BiH u kojem je Tomislav Gabrić držao Hrvatsku iznad vode, ovdje je teško reći da je itko bio raspoložen. Najefikasniji je na kraju sa 16 poena bio Domagoj Bošnjak, ali dobar dio koševa stiglo je kada je već sve bilo odlučeno dok ga je slijedio s 12 poena Gabrić, ali uz loš šut 2/12.

U hvatanje 13. mjesta i borbu za izbjegavanje ispadanja iz A divizije, Hrvatska kreće u skupini G gdje će za protivnike imati Veliku Britaniju, Bugarsku i Rusiju, a prvi protivnik u ponedjeljak bit će Velika Britanija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10812.07.2015. u 00:56
    smješno natjecanje, smješni uvjeti, smješna ta naša reprezentacija. Vidljivo je da niko nema motiva, nema lidera; Gabrić nije više ni ušao kad smo bili na -18, Bošnjak ekspresno daje 7 boda - tek kad je sve riješeno. Ako je to tako nevažno natjecanje, zašto onda ne poslati svake dve godine u... [više na forumu]
    narada108