Košarka

Hrvatska pobjedom protiv Grčke završila nastup na EP-u na 17. mjestu

Branimir Korać • subota, 18.07.2015.
Hrvatska pobjedom protiv Grčke završila nastup na EP-u na 17. mjestu
Foto: Davor Sajko

Skroman nastup hrvatske košarkaške reprezentacije do 20 godina na Europskom prvenstvu okončan je pobjedom u borbi za 17. mjesto protiv Grčke rezultatom 63:52...

Izabranici Damira Milačića pobjedom su se oprostili od Europskog prvenstva. Tek 17. mjesto na kraju donijelo im je selidbu u B diviziju europske košarke do 20 godina unatoč tome što je Hrvatska nastup na Europskom prvenstvu zaključila s tri pobjede u nizu.

One su stigle prekasno, prilika za ostanak u A diviziji propuštena je lošim nastupom protiv Belgije u posljednjem susretu prve faze natjecanja, a zatim s još dva poraza u play-outu protiv Rusije i Velike Britanije.

Pobjede koje su uslijedile nisu puno značile, Hrvatska je već bila siguran putnik za B diviziju i samo su joj pomogle da izbjegne borbu za posljednje mjesto na ovogodišnjem Europskom prvenstvu.

Protiv Grka je presudila serija 17:2 u trećoj i četvrtoj dionici s kojom se Hrvatska potpuno odvojila i stigla do visokog vodstva.

Filipović je predvodio Hrvatsku s 18 poena (5/10) i osam skokova, drugi strijelac bio je Ćorić s 11 poena (3/9), ali i čak osam izgubljenih lopti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!