Zimski sportovi

Rendulić: "Netko će reći da sam uspio, ali preda mnom je puno rada kako bih se ustalio u NHL-u"

Borna Rupnik • četvrtak, 30.07.2015.
Rendulić: "Netko će reći da sam uspio, ali preda mnom je puno rada kako bih se ustalio u NHL-u"
Foto: Davor Sajko

Borna Rendulić, prvi igrač koji se iz Hrvatske uspio probiti do NHL-a, zajedno s Ivanom Šijanom trenira u Medveščakovim zagrebačkim terminima.

Mladi Borna Rendulić ovog se ljeta priprema za nove izazove u najjačoj ligi svijeta, u dresu Coloradu Avalanchea, a Ivan Šijan branit će boje švedskog drugoligaša Sandvikensa. Obojica treniraju u Zagrebu, u slobodnim Medveščakovim terminima.

"Zabavno je, radimo ono što volimo, ali većina ljudi ne shvaća koliko je teško probiti se, koliko je teško izboriti se za prvi profesionalni ugovor. Primjerice, Šijan sada ima ugovor u Švedskoj, sada će mu puno lakše biti napredovati u viši rang švedskog hokeja. S druge strane, ja igram za NHL klub, netko će reći da sam uspio, da, ali preda mnom je i dalje puno rada kako bih se ustalio u NHL-u", ispričao je Rendulić za Medveščakove službene stranice.

U taboru Colorado Avalanchea hrvatskoj je javnosti posebno zanimljivo lice Joea Šakića, jednog od čelnika američkog kluba.

"Nevjerojatno je koliko je on sam zapravo pristupačan. Uopće nemaš osjećaj kao da pričaš s hokejaškim velikanom, tako velikom sportskom zvijezdom. Puno mi je pomogao da se priviknem na život u Americi. Ostaje budan cijelu noć svaki puta kada igra naša reprezentacija, a poslije bi me pitao jesam li gledao utakmicu te često komentiramo naše igrače i njihove nastupe", otkrio je Rendulić.

Narednih mjesec dana pripremat će se u Europi. Nakon Zagreba odlazi u Sloveniju, u kamp u organizaciji slovenske zvijezde Anže Kopitara: "Bit će tamo nekoliko NHL igrača i golmana koji će mi pomoći da se bolje pripremim za novu sezonu".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!