Zimski sportovi

Medveščak kreće s prvim pripremnim susretima: "Brzina i borbenost zasad glavni aduti"

Sportnet • četvrtak, 06.08.2015.
Medveščak kreće s prvim pripremnim susretima: "Brzina i borbenost zasad glavni aduti"
Foto: Ivana Stančin

Ovog vikenda Medveščak će u Slovačkoj odigrati svoje prve pripremne utakmice. U petak ih na svojem ledu u 17 sati dočekuje Banska Bystrica, dok u subotu u Bratislavi Medvjedi igraju protiv svojeg divizijskog rivala iz KHL-a, Slovana. Konačno smo dočekali, naši Medvjedi će prvi puta ove predsezone odmjeriti snage s drugim klubovima, a jutros su se uputili u Slovačku gdje ih očekuju dvije uzbudljive utakmice koje će pomoći igračima i treneru da se pripreme za novu KHL sezonu.

“Očekujemo pobjede, bitno nam je da odigramo dobro u obrani, a to će onda dovesti i do dobrog napada. Imamo super ekipu, zabavno nam je, svi imaju osmijeh na licu, dobra smo klapa i to je ključno u stvaranju dobre momčadi", rekao je Nate Perkovich ususret prvim pripremnim utakmicama.

Slovan iz Bratislave je svim navijačima Medveščaka dobro poznat, klub koji se natječe s Medveščakom u KHL-u te čak u svojem sastavu ima par bivših Medvjeda. Od ove sezone za njih će braniti Barry Brust, u obrani će zaigrati Ivan Švarny, a već prošle sezone je za njih zaigrao i Matt Murley. Ove godine će boje Slovana braniti i mladi Zagrepčanin te vrlo perspektivni bek Mislav Rosandić koji je u Slovan došao nakon tri sezone provedene u Banskoj Bystrici. Prošlu sezonu Slovan je završio neslavno, na zadnjem mjestu zapadne konferencije, no ove predsezone krenuli su sa stopostotnim učinkom od tri pobjede u tri susreta.

Banska Bystrica je Sslovački klub iz istoimenog grada sa zapaženim rezultatima u Sslovačkom prvenstvu u proteklih nekoliko godina. Prošlu sezonu su završili s porazom u finalu lige, a u ovu predsezonu su krenuli isto kao što su prošlu sezonu završili, s porazom. Zanimljivost je da i Banska Bystrica ima svojeg Ivana Jankoviča, dvosturkog imenjaka mlade nade hrvatskog hokeja i igrača Medveščaka.

Što očekivati od igre Medveščaka rekao nam je trener Gordie Dwyer: ”Želimo igrati brzo i čvrsto, želimo se boriti i dobivati borbe jedan na jedan i borbe za pak. Razvijamo se kao momčadi i želimo se fokusirati na timsku igru, a za sad smatram kako su nam brzina i borbenost glavni aduti.”

Kako to trenutno izgleda iz perspektive igrača ispričao nam je Radek Smolenak: ”Imamo izvrsnu mješavinu znanja i radišnosti, ekipa izgleda odlično. Razvijamo svoj sustav igre, mislim da dobro napredujemo. Želimo pobjeđivati, želimo pokazati drugim momčadima da smo borbena i jaka ekipa, te želimo biti momčad protiv koje druge momčadi ne žele igrati.”

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!