Košarka

Svjetsko prvenstvo u košarci 2019. godine održat će se u Kini

Branimir Korać • petak, 07.08.2015.
Svjetsko prvenstvo u košarci 2019. godine održat će se u Kini
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

FIBA je danas odlučivala o domaćinstvu Svjetskog prvenstva 2019. godine, a u najužem krugu kandidata na kraju su se našli Kina i Filipini. Domaćinstvo je u konačnici pripalo Kinezima.

Kina i Filipini borili su se za domaćinstvo Svjetskog prvenstva 2019. godine, a FIBA je u konačnici procijenila kako je kandidatura koju je gurao Yao Ming bila najbolja.

Odluka nije bila jednoglasna, 14 članova Fibinog Izvršnog odbora dalo je svoj glas Kini dok ih je sedam glasovalo za Filipine. S takvim ishodom Kina je ipak došla do prvog domaćinstva tako velikog natjecanja pod Fibinom ingerencijom.

"Jako smo sretni, siguran sam da milijuni obožavatelja košarke dijeli naše oduševljenje. Moram čestitati filipinskoj delegaciji, bila je velik protivnik. Samo takvi protivnici mogu te natjerati da pružiš sve od sebe. Ovaj put bili smo na suprotnim stranama, ali ostajemo veliki prijatelji", rekao je Yao Ming.

Prvenstvo će se održavati u osam gradova, prijavljeni su Peking, Nanjing, Suzhou, Wuhan, Guangzhou, Shenzhen, Foshan i Dongguan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!