Košarka

Hrvatska stigla do prve pobjede na Europskom prvenstvu u Litvi, Latvija svladana bez većih problema

Branimir Korać • subota, 08.08.2015.
Hrvatska stigla do prve pobjede na Europskom prvenstvu u Litvi, Latvija svladana bez većih problema
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nakon što je upisala poraz od Francuske u prvom susretu na Europskom prvenstvu do 16 godina u Litvi, Hrvatska je u drugom nastupu bila uspješnija. Upisala je pobjedu protiv Latvije...

Otvaranje Europskog prvenstva do 16 godina Hrvatskoj je donijelo poraz od Francuske, ali u drugom susretu već je bilo bolje. Latvija je ipak za stepenicu ispod i Hrvatske i Francuske stoga je pobjeda bila očekivana.

U ovom susretu nije bilo neke velike neizvjesnosti. Manceovi igrači bili su u prednosti od samog početka, već do odmora stvorili su zalihu od 16 poena i Latvija to nije uspjela nadoknaditi.

Završilo je 77:64 za Hrvatsku koju su predvodili Darko Bajo s 18 poena (6/15) i sedam skokova, Gabrijel Marić sa 16 poena (8/15) i šest skokova te Toni Nakić s 12 poena (4/9) i deset skokova.

Nakon pobjede Hrvatske i nakon što je Crna Gora poražena od Francuske u posljednjem susretu dana, Hrvatska je izborila prolaz u sljedeću rundu natjecanja, a u posljednjem kolu protiv Crne Gore borit će se za prenošenje barem jedne pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.08.2015. u 10:19
    bravo mladi dečki, nema opuštanja, samo naprijed! Imate muda!
    Obrisan korisnik