Zimski sportovi

Druga pobjeda Medveščaka u Slovačkoj u dva dana, opet raspucan Smolenak: "Još bolje nego jučer"

Sportnet • subota, 08.08.2015.
Druga pobjeda Medveščaka u Slovačkoj u dva dana, opet raspucan Smolenak: "Još bolje nego jučer"

Medvjedi se vraćaju iz Slovačke s dvije pobjede u dvije utakmice. Nakon prve pobjede u gostima kod Banske Bystrice, u subotu je Medveščak odnio drugu pobjedu u nizu, u gostima kod Slovana iz Bratislave.

Medveščak je poveo u prvoj trećini golom Tomaša Mertla iz situacije s igračem više. U drugoj trećini Radek Smolenak nastavio je s dobrom formom, zabivši svoj četvrti gol u dvije utakmice. Na polovici utakmice Gašper Krošelj je zamijenio Cala Heetera na golu Medveščaka.

"Bio je dobar osjećaj napokon igrati, nisam igrao pravu utakmicu od veljače. Momčad je odlično igrala, bekovi su dobro komunicirali i olakšali meni posao", rekao je Cal Heeter koji je odigrao prvih 30 minuta i to bez primljenog pogotka.

Medveščak ulazi u treću trećinu s dva gola prednosti, no to vodstvo Slovan smanjuje preko Cama Barkera pet minuta prije kraja utakmice. Minutu prije kraja Slovan povlači vratara s leda i uvodi još jednog napadača, no neuspješno, taj potez ubrzo kažnjava Radek Smolenak, svojim petim golom i šestim bodom u svega dvije pripremne utakmice.

"Dobro smo počeli, odlično smo krenuli u prvu trećinu. Držali smo se svog sustava igre, uhvatili smo zamah i zabili smo rani gol. Dečki su se borili i našli put do pobjede", prokomentirao je trener Gordie Dwyer nakon druge pobjede u dva dana.

Nakon utakmice, po dogovoru, momčadi su pucale po tri kaznena udarca. Radek Smolenak je jedini iskoristio svoju priliku, dok je Gašper Krošelj obranio sva tri kaznena udarca igrača Slovana iz Bratislave.

"Igrali smo dobro, utakmica je bila puno teža od prve, ali odigrali još bolje nego jučer. Borili smo se svih 60 minuta, imali smo sreće i odnijeli smo pobjedu. Na dobrom smo putu, ali imamo još puno toga za popraviti" rekao je Radek Smolenak o drugoj pripremnoj utakmici Medveščaka.

Medvjedi se vraćaju u Zagreb gdje nastavljaju svoje pripreme za sezonu. Iduća pripremna utakmica na rasporedu je 14. kolovozu na turniru u Straubingu protiv Nürnberg Ice Tigersa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.08.2015. u 12:54
    HC SLOVAN BRATISLAVA - KHL MEDVEŠČAK ZAGREB 1:3 (0:1, 0:1, 1:1) BRATISLAVA - Slovnaft Arena. Gledatelja: 5043. Suci: Kubuš, Baluška - Tvrdoň, Orolín. STRIJELCI: 0:1 Mertl (19) PPG 0:2 Smolenak (Mertl, 37) 1:2 Barker(Surovy, 55) PPG 1:3 Smolenak(Mertl, Kinrade59) EN
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2015. u 06:37
    rezultat ?
    Obrisan korisnik