Košarka

Hrvatska u dramatičnoj završnici upisala poraz od Crne Gore

Branimir Korać • subota, 08.08.2015.
Hrvatska u dramatičnoj završnici upisala poraz od Crne Gore
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatska reprezentacija do 16 godina na Europskom prvenstvu u Litvi upisala je i drugi poraz. U dvoboju protiv Crne Gore igrala je za prenošenje pobjede u drugi krug, međutim Crnogorci su bili uspješniji sa 60:59...

Hrvatska nije uspjela doći do pobjede protiv Crne Gore u dramatičnom susretu u kojem je imala priliku barem za izboriti produžetak.

Crnogorci su na kraju slavili sa 60:59 nakon što je Hrvatska u zadnjih četiri minute napravila niz pogrešaka, nije realizirala do posljednjih sekundi nijedan napad i dopustila je Crnoj Gori da s 9:0 serijom uzme pobjedu.

Dvije sekunde prije kraja Marin Mihalić ubacio je za smanjenje na 60:59, imao je slobodno bacanje za produžetak koje je promašio, priskočio je Gabrijel Marić, ali nije uspio zabiti za pobjedu.

Daleko ispred svih bio je Darko Bajo koji je predvodio Hrvatsku s 26 poena (6/12) i deset skokova dok je Antonio Jularić dodao 11 poena (5/10). Hrvatska je imala čak 24 izgubljene lopte, devet više od Crne Gore i to je jedan od razloga poraza.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaReprezentacija
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!