Zimski sportovi

Medveščak odlazi na pripremni turnir u Straubing, prvi protivnici trojica bivših Medvjeda

Sportnet • četvrtak, 13.08.2015.
Medveščak odlazi na pripremni turnir u Straubing, prvi protivnici trojica bivših Medvjeda

Zagrebački Medvjedi u Straubingu nastavljaju jak tempo uoči nove KHL sezone. Nakon dvije odlične utakmice i dvije pobjede na pripremnim utakmicama u Slovačkoj (kod Banske Bystrice i Slovana u Bratislavi), Medvjedi nastavljaju pripreme za novu KHL sezonu. Iduće pripremne utakmice na rasporedu su 14. i 16. kolovoza u sklopu pripremnog turnira u Straubingu. Medveščak je na tom turniru prošle godine osvojio drugo mjesto, a ove godine su to zadnje gostujuće pripremne utakmice prije početka KHL sezone.

“Vjerujemo u pobjedu, prošle godine smo bili drugi, ove godine ćemo biti prvi, to želimo. Želimo pobjeđivati i želimo se što bolje pripremiti za sezonu, glavni cilj nam je skupiti par pobjeda. Ovog tjedna smo popravljali neke stvari u našoj igri i mislim da smo još spremniji za ove utakmice”, rekao je Mark Katić o svojim očekivanjima za ovogodišnji turnir u Straubingu.

Protivnici Medvjedima 14. kolovoza bit će Nürnberg Ice Tigersi, a rezultat te utakmice će odlučiti s kim će Medveščak odmjeriti snage u nedjelju 16. kolovoza Zanimljivo je da za Ice Tigerse igraju čak tri bivša Medvjeda, bekovi Kurtis Foster i Kyle Klubertanz te napadač Brandon Segal.

“Uzbuđen sam, dečki su prošle godine bili tamo i rekli su mi da je turnir bio jako zabavan. Idemo tamo pobijediti i napredovati kao momčad, uživati u gradu i u Njemačkoj, mislim da će to biti dobra prilika za izgradnju timskog duha. Napredujemo kao momčad i biti će zanimljivo vidjeti gdje stojimo. Svakim danom smo sve bolji, naporno treniramo, prolazimo kroz našu igru, upoznajemo se međusobno te upoznajemo trenera”, rekao je Stefano Giliati o napretku momčadi tijekom predsezone.

Nakon pripremnog turnira u Straubingu, Medvjedi se vraćaju u Zagreb gdje ih idućeg tjedna očekuju dvije pripremne utakmice protiv starih rivala iz EBEL-a kao odličan uvod u novu KHL sezonu. Prva pripremna utakmica u Domu Sportova je na rasporedu 19. kolovoza protiv KAC-a iz Klagenfurta, a druga će se odigrati 21. kolovoza protiv VSV-a iz Villacha.

Medvjedi će prvu utakmicu u Straubingu odigrati u petak 14. kolovoza od 14:30 protiv Nürnberg Ice Tigersa.

Foto: MDV PRESS/I.ŠOBAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!