Košarka

Hrvatska pobjedom protiv Izraela izborila ostanak u A diviziji i sljedeće godine

Branimir Korać • petak, 14.08.2015.
Hrvatska pobjedom protiv Izraela izborila ostanak u A diviziji i sljedeće godine
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 16 godina svladala je u play-outu vršnjake iz Izraela s 84:82 i tako osigurala opstanak u A diviziji. U borbi za plasman od devetog do 12. mjesta Hrvatsku očekuje susret protiv Latvije...

Hrvatska kadetska reprezentacija ubilježila je važnu pobjedu u borbi za opstanak u A diviziji. Protiv Izraela je tražila pobjedu pod svaku cijenu kako bi se izbjegla nervoza u posljednja dva susreta gdje prava na krivi korak više ne bi bilo.

Niti protiv Izraela nije išlo baš glatko, ali Hrvatska je ipak na kraju bila bolja s 84:82 i na taj način izborila borbu za "gornji dio" play-outa.

Izraelci su imali bolji ulazak u utakmicu i nakon prve četvrtine vodili su s 28:22, ali Hrvatska se odmah na početku druge četvrtine vratila tricama Šarića i Jordana.

Ubrzo je Hrvatska preuzela kontrolu nad rezultatom, bila je bolji protivnik i u završnici treće četvrtine stigla je i do deset poena prednosti (71:61).

Međutim, umjesto da mirno održava razliku i dovrši posao, vrlo brzo je sve to prosula i Izrael je serijom 12:1 napravio preokret. Minutu i pol prije kraja Ebo je ubacio tricu za 80:76 Izraela, ali Hrvatska odgovara serijom 8:0 s linije slobodnih bacanja i uz manje probleme završava posao i dolazi do pobjede.

Antonio Jordano ubacio je 27 poena (11/16) uz 12 skokova i šest asistencija, Darko Bajo dodao je 23 poena (7/11) uz sedam skokova, Antonio Jularić 13 poena (4/11) uz sedam skokova, a Domagoj Šarić 12 poena (4/10).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bestija_ST14.08.2015. u 22:04
    Bilo je muka za gledat zadnjih 5 minuta, ko muhe bez glave, bravo trener
    Bestija_ST