Nogomet

Pašalić za Sportnet: "Bilo je realno da uzmemo svih šest bodova s obzirom na kvalitetu koju imamo"

Simona Margetić • ponedjeljak, 07.09.2015.
Pašalić za Sportnet: "Bilo je realno da uzmemo svih šest bodova s obzirom na kvalitetu koju imamo"
Foto: FaH

Mlada reprezentacija odlično je otvorila kvalifikacijski put za Euro i u obje odigrane utakmice zabilježila pobjedu. Prvo je u Koprivnici pala Gruzija, a sada u Tartuu i Estonija. Zauzeli su prvo mjesto u svojoj grupi, a očekuju ih još tri utakmice ove godine.

Cijela momčad može se ponositi svojom igrom. Nadjačali su Estonce, četiri puta im punili mrežu, dok su protivnici u cijeloj utakmici stvorili dvije-tri opasnije prilike na koje su Dominik Livaković i društvo ipak bili spremni. Poveli su preko Antonija Milića, povećali preko Marija Pašalića dva puta, a konačni rezultat postavio je Josip Radošević.

Kapetan Mario Pašalić upisao je dva pogotka. „S obzirom na kvalitetu koju imamo, mislim da je bilo realno da uzmemo svih šest bodova iz ovih utakmica. Gruzija i Estonija su slabije reprezentacije, nisu na našoj razini, a mi ako uđemo ozbiljno u utakmicu, onda nemaju šanse“, zaključio je Pašalić.

Sljedeći na redu je susret sa San Marinom, koji također slovi kao slaba reprezentacija, a nakon njih mladim reprezentativcima slijedi ogled sa Španjolcima. „Nakon San Marina razmišljat ćemo o Španjolskoj, a što se tiče San Marina, nikoga se ne smije podcjenjivati kao protivnika pa tako ni njih“, rekao je za Sportnet mladi kapetan.

Petar Brlek u ponedjeljak je dobio veću minutažu nego u utakmici s Gruzijom, ušao je u 67. minuti umjesto Filipa Krovinovića. „Od prve minute smo ušli maksimalno, kontrolirali utakmicu svih 90 minuta i na kraju zasluženo i pobijedili. Dobro smo se pripremili, analizirali ih i ničime nas nisu mogli iznenaditi. Uzeli smo maksimalnih šest bodova iz prve dvije utakmice i nadamo se da ćemo tako nastaviti kvalifikacijski ciklus“, izjavio je Brlek.

Raspoloženje je, naravno, potpuno pozitivno. „U momčadi vlada veliko zajedništvo i jedva čekamo sljedeće utakmice“, nadodao je Brlek, dok Pašalić kao jedan od razloga spominje i igranje u mlađim dobnim skupinama. „Većina se poznaje već iz mlađih dana, neki su igrali zajedno u mlađim skupinama, neki još uvijek igraju iste lige, a sad smo ponovno zajedno i atmosfera je super“, rekao je Pašalić.

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

EP 2024, skupina B

1Španjolska 35:0+59
2Italija 33:304
3Hrvatska 33:6-32
4Albanija 33:5-21

Izdvojeno

  • Hey Jude...

    Piše: Petar Jenjić

    Hey Jude...

    Engleska i Španjolska prošle su u četvrtfinale Europskog prvenstva. Ishod je to koji se očekivao u najavama, ali ni jednima ni drugima nije...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • bboyshr08.09.2015. u 23:47
    E, pitala starost gdje je bila mladost.
    bboyshr
  • Aguias08.09.2015. u 18:13
    Kad bi se bar "stari" ugledali na mlade
    Aguias