Zimski sportovi

Medveščak poražen nakon raspucavanja na gostovanju kod Vitjaza

Branimir Korać • četvrtak, 10.09.2015.
Medveščak poražen nakon raspucavanja na gostovanju kod Vitjaza
Foto: FaH

Hokejaši Medveščaka gostovali su kod Vitjaza u Podolsku i nisu uspjeli doći do pobjede. Ipak odnose barem bod nakon što su poraženi poslije izvođenja penala s 4:3...

Vitjaz je u Podolsku bio uspješniji od Medveščaka i svladao ga boljim izvođenjem penala. U 65 minuta Medveščak je bio u najmanju ruku ravnopravan protivnik, imao je faza igre u kojima je bio bolji i mogao je i ranije do pobjede.

Početak susreta bio je kao po želji, već u šestoj minuti Medvjedi su poveli pogotkom Andreasa Jamtina u powerplayu nakon što je isključen Denis Ježov.

Tu prednost Medveščak je održavao sve do 31. minute kada domaćin poravnava i vrlo brzo preuzima vodstvo. Na 1:1 postavio je Maksim Afinogenov, a preokret je upotpunio Vjačeslav Soloduhin.

U posljednjim trenucima druge trećine Tomaš Mertl uspio je poravnati na 2:2 još jednim golom s igračem više i Medveščak je ipak u boljem raspoloženju ušao u posljednju dionicu.

Manje od 30 sekundi trebalo je Medveščaku u trećoj dionici da dođe do novog pogotka i to prvim u sezoni Gilberta Brulea. No nisu Medvjedi dugo izdržali, dvije minute kasnije Teemu Eronen zabio je za poravnanje.

Pogodaka više nije bilo, otišlo se u raspucavanje gdje je Nikita Viglazov nadmudrio Calvina Heetera u trećoj seriji i donio pobjedu Vitjazu.

Sljedeću utakmicu Medveščak igra u ponedjeljak od 19:30 u Zagrebu protiv Slovana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Vjeran11.09.2015. u 09:29
    Kada imaš kontinuiranih 3:45 minuta igrača više i to u situaciji 4 na 3, a u to vrijeme uputiš "čak" 3 udarca prema golu onda kozmička pravda kaže da tu utakmicu gubiš. Tako je i bilo. Radujem se prvom gostujućem bodu nastojeći potisnuti žal za još jednim, možda i dva koji su nam iskliznuli iz... [više na forumu]
    Vjeran