Košarka

Grčka i Italija osigurale nastup na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre

Branimir Korać • četvrtak, 17.09.2015.
Grčka i Italija osigurale nastup na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre
Foto: EPA

Odigrani su prvi susreti za plasman od petog do osmog mjesta i poznata su dva sudionika kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Riju. Tamo će igrati Grčka i Italija...

Grčka i Italija ostvarile su zacrtano i plasirale su se na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Grci su do susreta za peto mjesto došli slavljem protiv Latvije 97:90 dok su Talijani bili bolji od Češke s 85:70.

Grci su protiv Latvije imali puno uspona i padova, krajem druge i početkom treće četvrtine dozvolili su seriju od čak 24:0 , Latvija je imala 15 poena prednosti, ali Grčka je odgovorila serijom 28:9 i napadački moćnom posljednjom četvrtinom uzela je pobjedu.

U grčkim redovima Giannis Bourousis ubacio je 20 poena uz šest skokova, a Kristaps Janičenoks na drugoj strani ubacio je 22 poena.

Talijani su imali lakši posao i manje oscilacija protiv Češke. U drugom poluvremenu rano su preuzeli kontrolu nad susretom, stvorili su prednost i nisu je ispuštali.

Za ovu pobjedu najzaslužniji su Andrea Bargnani koji je unatoč ozljedi ubacio 21 poen te Danilo Gallinari koji ga je pratio s 15 poena i osam skokova. Kod Čeha Jan Vesely s 26 poena i 12 skokova nije bio dovoljan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!