Vodeni sportovi

Mlade Barakude uvjerljivom pobjedom otvorile Svjetsku ligu

Davor Kovačević • utorak, 20.10.2015.
Mlade Barakude uvjerljivom pobjedom otvorile Svjetsku ligu
Foto: Martina Japundžić

Hrvatska vaterpolska reprezentacija na šibenskoj Crnici uvjerljivom je pobjedom otvorila Svjetsku ligu. S 19:6 arhivirana je Turska.

Iako bez čak devetorice „rusa“ koji su prije više od dva mjeseca osvojili drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kazanju, Hrvatska je na Crnici uvjerljvom pobjedom od 13 razlike otvorila Svjetsku ligu, natjecanju u kojemu je koncem lipnja također završila druga. Takvo se nešto i očekivalo od Barakuda ili preciznije mlađih Barakuda protiv nedoraslih Turaka koji su po treći put u posljednja četiri izdanja došli u Hrvatsku, a i dalje pomak u osnovnim vaterpolskim elementima kod njih nije vidljiv.

Onih rekordnih 20:1 iz Zadra otprije dvije i pol godine ipak nije dostignuto. Rekordno su zato izgledali neki drugi elementi poput igrača više u kojemu je Hrvatska bila stopostotna (8/8), a u strijelce su se upisali baš svi igrači koji su uputili barem jedan udarac prema turskim vratarima. Pokušavao nije tek Macan, dok je dugačku listu strijelaca, u koju su se u prvi put pod kockastom kapicom upisali debitanti Fatović, Burić i Bašić, predvodio domaći Šibenčanin Antonio Petković s četiri gola.

Reprezentativni predah trajat će nešto manje od mjesec dana kada će na zadarski Višnjik stići Rusija. Ozibljan protivnik koji će zahtijevati i najjače hrvatske snage, kako je najavio i izbornik Ivica Tucak.

Svjetska liga, prvo kolo:
Hrvatska – Turska 19:6 (5:1, 5:2, 4:2, 5:1)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!