Košarka

Nizozemci se upisali u povijest kao prva momčad s pobjedom u FIBA Europe kupu

Branimir Korać • četvrtak, 22.10.2015.
Nizozemci se upisali u povijest kao prva momčad s pobjedom u FIBA Europe kupu
Foto: fiba.basketball

Natjecanje u kojem ove sezone nastupa i Cibona, FIBA Europe kup, otvoreno je susretom u Groningenu između nizozemskog Donar Groningena i mađarskog Körmenda...

Donar Groningen ostat će upisan u povijest kao prva momčad koja je upisala pobjedu u novoformiranom FIBA Europe kupu. treće po snazi europsko natjecanje otvoreno je susretom u Nizozemskoj koji je otišao na stranu domaćina rezultatom 78:71.

Groningen je ugostio mađarskog predstavnika u ovom natjecanju, momčad Körmenda i upisao je pobjedu do koje je mogao i lakše doći.

Domaćin je tijekom susreta imao i 18 poena prednosti da bi se Körmend uspio vratiti i smanjiti zaostatak na samo 70:68 dvije minute prije kraja. Imali su gosti i napad za potpuni povratak, no nakon što je Dickerson promašio tricu, Dourisseau je položio uz prekršaj i ponovno odvojio Groningen.

U pobjedničkom sastavu Kendrick Brown ubacio je 25 poena (11/19) uz sedam asistencija i šest skokova dok je Yannick Franke dodao 19 poena (7/17) te po pet skokova i asistencija. Kod Mađara Luka Katura igrao je 38 minuta i ubacio 19 poena (6/12) uz tri skoka, a Joshua Duinker dodao je 11 poena (5/11) uz sedam skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!