Zimski sportovi

Dođite na Cvjetni i družite se s Medvjedima u novim ružičastim dresovima

Sportnet • petak, 23.10.2015.
Dođite na Cvjetni i družite se s Medvjedima u novim ružičastim dresovima
Foto: Dea Sajko

U sklopu obilježavanja ružičastog listopada Medveščak i Podravka se i ove godine priključuju akciji Udruge "Sve za Nju"...

KHL Medveščak i vjerni klupski partner Podravka već drugu godinu zaredom na jedinstven način obilježavaju Ružičasti listopad – međunarodni mjesec borbe protiv raka dojke. Naime, nakon što su prošle sezone bili prvi hrvatski sportski klub koji je u humanitarnu svrhu promijenio boju svojeg dresa, Medvjedi ove godine nastavljaju u istom ritmu posvećujući zadnju listopadsku utakmicu ovoj akciji. Tako će zagrebačka publika 30. listopada kada u Zagreb dolazi ruski hokejski klub Lada iz Toljatija imati priliku uživati u još jednom hokejskom spektaklu te bodriti svoje ledene heroje koji će specijalno za ovu priliku ponovo nastupiti u ružičastim dresovima.

No, iako je utakmica tek za tjedan dana, ružičasti dresovi će u Dom sportova stići već u subotu ujutro, gdje će ih nekolicina igrača Medveščaka dočekati, obući ih i u njima se uputiti na Cvjetni trg kako bi se od 11 sati priključili „Spriječimo, liječimo, podržimo – pridruži se” događaju te pomoći Udruzi Sve za nju promovirati važnost istraživanja i prevencije raka dojke.

Osim što ćete samo u subotu na Cvjetnom trgu imati ekskluzivnu priliku biti među prvima koji će vidjeti Medveščakove ružičaste dresove ili se slikati s „ružičastim Medvjedima“, moći ćete kupiti i posebnu seriju ulaznica otisnutih ružičastom tintom, a za uspomenu će vam ih igrači na licu mjesta potpisati. Sav prihod od ulaznica kupljenih u subotu na Cvjetnom trgu ići će udruzi „Sve za nju“.

Na štandu Medveščaka pridružit će se i svoju podršku dati i Sanja Doležal, a sve žene koje kupe ulaznicu dobit će vaucher za besplatni pregled. Neznanje nije blaženstvo, pridružite nam se i zajedno podržimo razvijanje kvalitetnijih i osvještenijih stilova života.

Rak dojke i dalje drži vodeće mjesto uzroka smrtnosti kod žena. Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, lani je od raka dojke oboljelo oko 2500 osoba, a umrlo preko 1000 osoba. Rak dojke ne bira dob, a u zadnjim godinama svjedoci smo sve više oboljelih žena u dobi između 30. - 40. godine života jer se tada promjene u tijelu odvijaju vrlo brzo, za razliku od kasnije dobi. Upravo stoga su stručni preventivni pregledi te samopregledi od izrazite važnosti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Vjeran24.10.2015. u 09:01
    Respekt. I to velik!
    Vjeran