Zimski sportovi

Andreas Jamtin najbrži u povijesti KHL-a

Sportnet • ponedjeljak, 26.10.2015.
Andreas Jamtin najbrži u povijesti KHL-a
Foto: FaH

Nakon što je u petak u Domu sportova sa 3:0 pobijeđen Barys iz Astane te ostvaren prvi shutout Dannyja Taylora i Medveščaka u novoj sezoni, utakmica će na više područja ostati upisana u povijest KHL-a.

Jamtin najbrži u povijesti

Utakmica Medveščaka i Barysa ostat će upisana u povijest Kontinentalne hokejske lige po još jednom detalju. Nakon što je Jesse Saarinen u prvim sekundama utakmice oduzeo pak obrani Barysa i proslijedio ga Andreasu Jamtinu, švedski napadač Medveščaka ga je već u 11 sekundi utakmice „pospremio“ u mrežu Barysa. Budući da Barys do kraja utakmice nije postigao niti jedan gol, Jamtinov gol se statistički bilježi kao „pobjednaja šajba“ odnosno, pobjednički gol, a brzina postizanja ga stavlja na prvo mjesto najbržih pobjedničkih golova u povijesti Kontinentalne hokejske lige te deseto mjesto najbržih KHL golova, što je veliko priznanje i postignuće i za Jamtina i za Medveščak.

Tri najgledanija videa - Medveščakovi

Naime, budući da je utakmica obilježena iznimno čvrstom igrom te okršajima Medveščakovih i Barysovih igrača, video snimke tih događaja su sa gotovo sto tisuća pregleda postale najgledaniji video sadržaj na službenoj web stranici Kontinentalne hokejske lige.

Utakmica sa najviše golova odigrana u Ledenoj

Da zagrebačka hokejska publika uistinu može uživati u vrhunskom i atraktivnom hokeju prošli tjedan smo dobili još jednu potvrdu. Naime utakmica između Medveščaka i Jugre utakmica je sa najviše postugnutih golova u KHL sezoni 2015./16., a tijekom utakmice postignuto je vrtoglavih 13 pogodaka. Utakmica je bila iznimno neizvjesna svih 65 minuta uključujući izvođenje kaznenih udaraca, a ovo potvrđuje i podatak da nijedna momčad niti u jednom trenutku utakmice nije vodila sa više od jednim golom razlike. Video ove utakmice je treći najgledaniji video ove sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!