Košarka

Memphis i Atlanta oporavili se od startnih poraza, očekivana pobjeda Clippersa

Branimir Korać • petak, 30.10.2015.
Memphis i Atlanta oporavili se od startnih poraza, očekivana pobjeda Clippersa
Foto: EPA

Tri susreta bila su na rasporedu noćas u NBA ligi. Iznenađenja nije bilo Memphis, Atlanta i Los Angeles Clippersi upisali su pobjede...

Knicksi su imali dobar početak sezone krenuli su pobjedom, ali u drugom susretu upisali su poraz. Ugostili su u Madison Square Gardenu Atlantu koja je ipak bila prejaka i slavila je sa 112:101.

Hawksi su imali neugodan poraz na startu doma protiv Detroita i željeli su pokazati kako vrijede više i u tome su uspjeli. Uz šut od 51 posto iz igre sve je bilo lakše, rano su se odvojili i nisu dopustili New Yorku da ozbiljno zaprijeti.

"Igrali smo puno bolje nego protiv Pistonsa. Početna petorka udarila je temelje pobjedi i nakon toga dečki su dobro odrađivali posao", kaže Mike Budenholzer.

Jeff Teague predvodio ih je s 23 poena (7/12) i osam asistencija, Al Horford upisao je 21 poen (9/18) i devet skokova, a Paul Millsap 11 poena (3/11), 11 skokova, pet asistencija i pet osvojenih lopti. Kod Knicksa Carmelo Anthony bio je na 25 poena (10/27) uz sedam skokova, a Robin Lopez dodao je 18 poena (8/11).

Od neugodnog poraza oporavak je tražio i Memphis koji je u svom prvom nastupu doživio pravu katastrofu na svom parketu protiv Cleveland Cavaliersa. U Indianapolisu se pokazao u drugačijem licu i zasluženo je slavio.

Tri četvrtine ravnopravne košarke i nakon toga sjajan nastup Memphisu u završnici. Čak 39 poena gostiju u zadnjih 12 minuta, sve bolja obrana kako se susret bližio kraju i u konačnici pobjeda.

"Zadnjih pet minuta odigrali smo prilično dobro, u obrani smo bili posebno agresivni. Kada nam obrana funkcionira, napadački izgledamo puno opasnije", smatra Marc Gasol.

Upravo on je predvodio Memphis s 20 poena (7/13) i osam skokova, a po 13 poena dodali su Mike Conley (5/11, deset asistencija) i Beno Udrih (5/6, šest asistencija). Kod domaćina George Hill bio je na 20 poena (6/15), a po 18 su dodali Paul George (5/15, osam skokova, pet asistencija) i CJ Miles (6/8).

Clippersi nisu imali problema na svom parketu protiv Dallas Mavericksa. Očekivano glatka pobjeda domaćina koji je dobro otvorio sezonu i s dvije započeo svoj put.

Susret je bio zanimljiv i iz perspektive sapunice oko DeAndrea Jordana ovog ljeta, centar Clippersa skoro je završio u Dallasu, no na kraju su ga Clippersi ipak uspjeli nagovoriti na ostanak. Koliko bi Dallasu dobro došao, vidjeli se i u ovom susretu.

"Definitivno utakmica s pojačanim emocijama, ali zato što je prva domaća. Htjeli smo navijačima pružiti ono što im je nedostajalo ovog ljeta", rekao je Jordan koji nije htio komentirati prelazak u Dallas, a susret je završio s 15 skokova i četiri blokade

Blake Griffin bio je najraspoloženiji s 26 poena (11/17) i deset skokova dok je Jamal Crawford dodao 15 poena (6/11). Kod poraženih John Jenkins ubacio je 17 poena (8/16) uz šest skokova, a Dirk Nowitzki 16 poena (6/15) uz sedam skokova.

Rezultati:
New York Knicks - Atlanta Hawks 101:112 (Carmelo Anthony 25p, 7sk / Jeff Teague 23p, 8as)
Indiana Pacers - Memphis Grizzlies 103:112 (George Hill 20p / Marc Gasol 20p, 8sk)
Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks 104:88 (Blake Griffin 26p, 10sk / John Jenkins 17p, 6sk)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaTop temaNBA
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!