Košarka

Steph Curry eksplodirao za 53 poena, 28 samo u trećoj četvrtini; Griffin opet dominantan

Nikola Raič • nedjelja, 01.11.2015.
Steph Curry eksplodirao za 53 poena, 28 samo u trećoj četvrtini; Griffin opet dominantan
Foto: EPA

Sinoć smo na parketima najjače svjetske košarkaške lige gledali osam utakmica. Ponovno je najsjajnija zvijezda bio Steph Curry…

New Orleans Pelicans – Golden State Warriors 120:134

Sinoć smo gledali još jednu sjajnu predstavu aktualnog MVP-a. Steph Curry sam je pobijedio New Orleans. Domaćini su držali priključak cijeli prvi dio, ali onda je na scenu stupio Curry. 28 poena u trećoj četvrtini, više od cijele momčadi Pelicansa. Bila je to ona večer kada jednostavno nije mogao promašiti, svaki šut teži od idućeg i svi su samo padali. Mijenjali su Pelicansi obrambene igrače, ali ništa nije pomoglo. Curry je sinoć bio nezaustavljiv, stao je na 53, samo poen manje od rekorda karijere.

Curry je svojih 53 poena zabio uz šut 17/27 od čega 8/14 za tricu, stigao je podijeliti i devet asistencija te ukrasti četiri lopte. Kao i sinoć pomoć je imao u Greenu koji je zabio 21 poen (7/12) uhvatio šest lopti i upisao četiri asistencije. Kod domaćina, Davis 26 poena (8/17) i 15 skokova, ali nedovoljno da bi se stalo na put Warriorsima.

Memphis Grizzlies – Brooklyn Nets 109:91

Brooklyn našeg Bojana Bogdanovića još uvijek je bez pobjede, sinoć je od njih bolji bio Memphis. Domaćini su od samog početka utakmice kontrolirali rezultat i na odmor su otišli s 11 koševa prednosti i nisu je ispustili do kraja.

Mike Conley odigrao je još jednu odličnu utakmicu i odveo Memphis do druge ovosezonske pobjede. Conley je zabio 22 poena (7/12) i suigračima podijelio osam asistencija. Iskusni Zach Randolph dodao je 15 (6/12) uz 13 skokova i to je bilo dovoljno za pobjedu. Najbolji igrač Netsa bio je Bogdanović, za odigrane 34 minute zabio je 19 poena (8/15).

Los Angeles Clippers – Sacramento Kings 114:109

Clippersi su ostvarili i treću pobjedu ove sezone. Nova žrtva bili su Kingsi, koji nisu imali lijek za raspoloženog Griffina. Dodatni problem za goste je bio i taj što je njihov najbolji igrač Cousins odigrao samo 15 minuta.

Izjednačenu utakmicu gledali smo u Staples Centru, Clippersi su imali kontrolu nad utakmicom preko Griffina, ali Kingsi su stalno bili na dohvatljivoj razlici. Ključan trenutak utakmice bila je promašena trica Gaya koja je mogla donijeti izjednačenje u posljednjoj minuti utakmice.

Griffin je odvukao Clipperse do nove pobjede s 37 poena (13/22), devet skokova i šest asistencija. Odličnu šutersku večer imao je J.J. Redick zabio je 8 od svojih 9 pokušaja i na kraju upisao 23 poena. Kod Kingsa najbolji Rondo s 21 poenom (9/17) i osam asistencija.

Ostale utakmice:

Utah je nanijela Pacersima i treći poraz ove sezone. Uvjerljivi su bili gosti iz Salt Lake Citya s konačnih 97:76. Do pobjede je Utah vodio ponovno raspoloženi Favors s 18 poena i sedam skokova, a dobar je bio i Hood sa 17 poena. Kod domaćina George još traži pravu formu zabio je 16 poena.

New York je iznenadio Widzarse u Washingtonu sa 117:110. Widzarsi nisu imali rješenje za raspoloženog Anthonya koji je utrpao 37 poena i uhvatio sedam skokova, dobra podrška klupe koja je ubacila 50 poena bila je dovoljna za pobjedu. Wall standardno najbolji Čarobnjak s 25 poena.

Phoenix je pobijedio Portland na njihovom parketu 101:90. Domaćini nisu imali odgovor na sjajnu predstavu Bledsoea koji je zabio 33 poena, podijelio šest asistencija i osvojio četiri lopte. I drugi playmaker Sunsa imao je sjajnu večer Knight je zabio 27 uz pet asistencija. Trail Blazerse predvodio je Lillard s 23 poena i osam asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaTop temaNBA
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.11.2015. u 11:48
    Ako je Curry zabio 53, koliko je onda zabio Bosiljak? ;)
    Obrisan korisnik