Tenis

Borna Ćorić nadigrao Fernanda Verdasca i prošao u drugo kolo u Parizu

Branimir Korać • utorak, 03.11.2015.
Borna Ćorić nadigrao Fernanda Verdasca i prošao u drugo kolo u Parizu
Foto: EPA

Nakon tri uzastopna poraza, Borna Ćorić dočekao je pobjedu. U Parizu je u prvom kolu za protivnika imao Fernanda Verdasca i svladao ga je s dva puta po 6:4...

Tri glatka poraza u nizu upisao je Borna Ćorić, forma je bila u padu, ali protiv Fernanda Verdasca pokazao je bolje lice i ubilježio pobjedu 6:4, 6:4.

Bio je to puno bolji nastup Ćorića nego u mečevima protiv Čilića, Donskoja i Andersona, Španjolca je svladao uz samo jedan izgubljeni servis preokretom u drugom setu.

Od početka meča Borna je igrao dobro i stvarao pritisak na servisu protivnika. Verdasco se dosta mučio, praktički u svakom servis gemu u tom setu bio je u opasnosti i na kraju nije izdržao.

Iako je kod 5:4 došao do 40:0 te se činilo da će set završiti "sedmicom", Ćorić je nanizao pet poena i uzeo prvi set sa 6:4.

Tu injekciju samopouzdanja nije iskoristio u početku drugog seta gdje odmah gubi servis. Verdasco je sada imao 0:40, Ćorić spasio dvije break lopte, ali treću nije i našao se u ranom zaostatku.

Obojica su odrađivali posao prema planu do sredine drugog seta kada kreće Ćorićeva serija. od 4:2 osvaja četiri gema u nizu, Verdasco je u tom razdoblju uzeo samo tri poena i Borna zasluženo odlazi u drugo kolo.

U drugom kolu imat će težak izazov, igrat će protiv Andyja Murraya kojeg je ove godine u Dubaiju nadigrao sa 6:1, 6:3. Murray će zasigurno tražiti uzvrat za taj težak poraz.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.11.2015. u 19:34
    Bravo Borna, nadam se da će sezonu završiti isto kao što je započeo, pobjedom protiv Murraya.
    Obrisan korisnik