Zimski sportovi

Medveščak nakon reprezentativne stanke upisao visoku pobjedu u Minsku

Branimir Korać • utorak, 10.11.2015.
Medveščak nakon reprezentativne stanke upisao visoku pobjedu u Minsku
Foto: Ivana Stančin

Hokejaši Medveščaka odigrali su odličnu utakmicu na gostovanju kod Dinama u Minsku i slavili su s 4:1. Tijekom reprezentativne stanke očito se dobro radilo i Medvjedi su na pravi način ušli u ovu fazu sezone...

Sve priče oko dugovanja i kazne koju je Medveščak zaradio zbog neisplaćenih ugovornih obaveza dijelu bivših igrača, nakratko odlaze u drugi plan, a za to su zaslužni aktualni igrači. Na neugodnom gostovanju u Minsku kod Dinama, momčadi s nizom bivših igrača Medveščaka, Zagrepčani su slavili s 4:1.

Potpuno zaslužena pobjeda gostiju koji su cijelim tijekom susreta bili bolji protivnik, opasniji i u konačnici i znatno efikasniji.

Medveščak je dobro ušao u utakmicu i stigao do vodstva u devetoj minuti pogotkom Patricka Bjorkstranda. Prije toga izdržao je nalete domaćina nakon isključenja Alexandrea Bolduca i prvu trećinu riješio je u svoju korist.

S dobrom igrom gosti su nastavili i u drugoj dionici te je Stefano Giliati u 28. minuti povisio na 2:0, no domaćin je odmah uzvratio i golom Alekseja Kaljužnjija vratio neizvjesnost.

U zadnjih 20 minuta zagužvalo se vrlo brzo nakon sukoba Konstantina Kolcova i Bolduca, ali i Medveščak je brzo prelomio susret. Već u trećoj minuti posljednje dionice Mikko Kousa zabija za lijepih 3:1 nakon isključenja bivšeg Medvjeda Ryana Vescea.

Dvije minute prije kraja Tomaš Mertl stavio je točku na i pogotkom za 4:1 i drugu pobjedu Medveščaka u nizu.

Za dva dana Medvjede očekuje gostovanje kod Nižnji Novgoroda od 17 sati. Nižnji Novgorod je trenutno poziciju ispred Medveščaka na Zapadu i ima šest bodova više stoga je jasno koliko je ovo važan dvoboj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Vjeran11.11.2015. u 16:20
    Je, bilo je užitak jučer gledati tekmu. Jedna od onih kod koje rezultat apsolutno točno odražava stanje na ledu. Baš bi bilo super sutra torpedirati Torpedo.ZIG-ZAG!!!
    Vjeran