Košarka

Jagodić-Kuridža i Florence slomili Sopron, Cibona napravila korak prema prolasku dalje

Nikola Raič • srijeda, 11.11.2015.
Jagodić-Kuridža i Florence slomili Sopron, Cibona napravila korak prema prolasku dalje
Foto: Kristijan Komarica

Cibona je u Draženovu domu upisala drugu pobjedu u FIBA Europe Cupu. Gosti iz Mađarske ostali su na -14...

Cibona nije imala milosti za goste iz Mađarske. Iako su košarkaši Soprona u prvom dijelu držali priključak, Cibonina obrana i 16:0 serija početkom drugog dijela bili su dovoljni za novu pobjedu u ovom natjecanju. Sopron pak i dalje ostaje bez pobjede nakon konačnih 77:63 za Cibonu.

Vukovi su s velikim očekivanjima dočekali mađarski Sopron koji je u Zagreb stigao s dva poraza. Ivan Siriščević uoči dvoboja imperativ pobjede stavio je pred sebe i svoje suigrače:“Očekujemo pobjedu, zadnju doma smo izgubili i sada moramo krenuti pobjeđivati kako bismo dogurali što dalje u natjecanju.“

Trener Cibone Slaven Rimac također je najavio slavlje: “Moramo dati sve od sebe i idemo po pobjedu. Moramo biti agresivni i igrati bolju obranu, a to će nam omogućiti veća rotacija koju imamo na raspolaganju,“ pohvalio je i napredak svoje momčadi te rekao kako očekuje nastavak dobrih igara.

Cibona silovito ulazi u utakmicu, odličnom obranom i dobro realiziranim napadima radi 7:0 seriju nakon tri minute igre. Nakon što su gosti konačno postigli prve poene, vraćaju se promašajima; prvih 10 minuta šutirali su 5/15. Cibona održava prednost koju je ostvarila na samom startu i na prvi odmor odlazi s 18:11.

Početak druge četvrtine obilježio je Siriščević sa svoje dvije trice, a zatim i asistencijom najboljem strijelcu Kuridži za 28:18. Cibona nije uspjela slomiti Sopron nakon što se odvojila na 10 razlike, već se gosti do kraja poluvremena vraćaju na samo minus četiri. Tricu sa zvukom sirene za kraj poluvremena zabija Rančić.

Najbolji u prvom dijelu kod Cibone bio je Kuridža s 14 poena i četiri skoka, a kod gostiju je Rančić ubacio 10.

Nakon odmora Kuridža nastavlja gdje je stao, pridružuju mu se Ante Žižić i Florence te Cibona ostvaruje 16:0 seriju i praktički rješava pitanje pobjednika nakon pet minuta igre u drugom dijelu. Obrana Cibone zadržala je Sopron na svega 11 poena u trećoj četvrtini.

U posljednjem dijelu utakmice Cibona je malo posustala, ali nije dozvolila iznenađenje. Sigurno su igrači Cibone kontrolirali utakmicu i održali veliku prednost.

U pobjedničkom sastavu najbolji je bio Jagodić-Kuridža s 20 poena (8/13), 11 skokova i pet asistencija, a pridružio mu se James Florence s 18 poena (6/15). Kod Soprona vrijedi istaknuti Edina Bavčića koji je ubacio 13 poena (5/12) i uhvatio 7 skokova.

FIBA Europe Cup, Grupa B, 3. kolo
Cibona - Sopron 77:63 (18:11, 23:27, 22:11, 14:14)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • narada10812.11.2015. u 16:45
    Nije mi stalo do toga da umalovažam pobjedu Cibone, ali se treba pitati čemu (komu?) služi ovo natjecanje koje je Eurokup br. 2. ULEB i FIBA konkuriraju na području natjecanja, to je zanimljivo. Da li raja dođe u masama u dvorane gledati njihove ekipe protiv jedne druge ekipe iz trećeg reda evopske... [više na forumu]
    narada108
  • Obrisan korisnik12.11.2015. u 11:26
    Ali je prva domaća euro pobjeda ;)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.11.2015. u 11:04
    Nije prva euro pobjeda nakon 5 godina. Prije 2-3 tjedna su dobili u Portugalu, Benficu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.11.2015. u 09:39
    Fala bogu, prva euro pobjeda nakon 5 godina! Sada treba dobiti Benficu doma i time osigurati nastup u knock out fazi...nešto što nismo već 6 godina u europskim natjecanjima.
    Obrisan korisnik