Košarka

Sopron bolji od Cibone koja gleda prema Budućnosti

Nikola Raič • srijeda, 02.12.2015.
Sopron bolji od Cibone koja gleda prema Budućnosti
Foto: FaH

U posljednjem, šestom kolu, FIBA Europe Cupa Sopron je pobijedio Cibonu 91:72 u za plasman ne toliko važnom dvoboju...

Cibona je na gostovanju u Mađarskoj u sklopu šestog kola FIBA Europe Cupa upisala treći poraz. Sopron je iskoristio manjak motiva i skraćenu rotaciju kod Vukova za uvjerljivu pobjedu 91:72

Pobjedom nad Benficom, Cibona je osigurala plasman u drugi krug natjecanja. Zbog toga Vukovi rasterećeni odlaze na putovanje u Mađarsku, trener Slaven Rimac i u najavi susreta rekao je da će se gledati prema utakmici iza: “Utakmica nema nikakvu važnost i kalkulirat ćemo s minutažom jer u subotu imamo važnu utakmicu protiv Budućnosti za koju moramo biti spremni.“

Cibona dobro otvara utakmicu i drži priključak s domaćinom sve do posljednje 3 i pol minute prve četvrtine. Nakon koša Joksimovića za 12:12, Cibona do kraja četvrtine ne postiže ni jedan poen dok domaćini ubacuju devet za ugodnih 21:12 na prvom odmoru.

Loša šuterska večer zagrebačke momčadi nastavila se i u drugom dijelu. Cibona je završila poluvrijeme s 31 poenom uz šut ispod 40%. Sopron je to iskoristio i napravio razliku od 17 poena do poluvremena. Kod Cibone se u prvom dijelu istaknuo Krušlin s osam poena i pet asistencija.

U drugom dijelu Cibona je popravila svoju igru na oba kraja terena. Nešto bolja obrana i efikasniji napad probudili su nadu u neizvjesnu završnicu. Ipak, domaćin to nije dozvolio i buđenjem na kraju treće četvrtine si osigurava mirnu utakmicu. Sopron je pobjedu potvrdio odličnim otvaranjem posljednje dionice za konačnih 91:72.

Pobjedu domaćinima osigurali su Bavčić s 21 poenom (7/10) i Toth koji je ubacio 19 poena (7/11) i uhvatio osam skokova. Kod Cibone je do kraja ostao najbolji Krušlin sa 16 poena (4/10), šest asistencija i pet skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!