Zimski sportovi

Medveščak bez šanse na gostovanju kod Omska, domaćin glatko slavio

Branimir Korać • četvrtak, 03.12.2015.
Medveščak bez šanse na gostovanju kod Omska, domaćin glatko slavio
Foto: FaH

Hokejaši Medveščaka gostovali su kod Omska i upisali poraz 6:3. Domaćin je imao susret potpuno pod svojom kontrolom i nije dopustio Medveščaku da mu zaprijeti...

Možda i najteže gostovanje u ovoj seriji utakmica Medveščak je imao ovog četvrtka kada je na ledu Omska upisao visok poraz. Snažni Avangard na kraju je slavio sa 6:3 i to posve zasluženo.

Malo toga išlo je na ruku gostiju, čak niti Danny Taylor koji je proglašen za najboljeg vratara KHL-a u studenom, nije mogao spriječiti težak poraz te ga je u drugoj dionici zamijenio Gašper Krošelj.

Počelo je vrlo loše, već nakon 70 sekundi igre Omsk je bio u prednosti zahvaljujući golu Valentina Pjanova, a do kraja prve trećine domaćin je i povećao vodstvo i stigao do drugog gola preko Aleksandera Černikova.

Ništa bolje nije bilo niti u drugoj trećini. Ponovno na samom početku trećine domaćin postiže pogodak, ovaj put strijelac je bio Jonas Ahnelov za već tada visokih 3:0.

Četiri minute kasnije Gilbert Brule u suradnji s Patrickom Bjorkstrandom smanjuje na 3:1, ali Pjanov svojim drugim golom vraća prednost od tri pogotka na stranu domaćina.

Kao i u prve dvije trećine, i u trećoj je Medveščak primio pogodak odmah na početku, Ilja Zubov podignuo je vodstvo na visokih 5:1 da bi Brule i Mertl do sredine trećine smanjili na 5:3 i pružili kakvu-takvu nadu gostima.

Međutim, ona je kratko trajala, Černikov je stigao vrlo brzo do novog pogotka, povisio na 6:3 i do kraja susreta rezultat se nije mijenjao.

U subotu 5. prosinca Medveščak ide na novo teško gostovanje, od 12:30 igrat će protiv Baris Astane.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!