Zimski sportovi

Kvapil, Mäntylä i Saarinen nastupit će na Channel One kupu

Sportnet • srijeda, 09.12.2015.
Kvapil, Mäntylä i Saarinen nastupit će na Channel One kupu

Medveščakov branič Tuukka Mäntylä i napadač Jesse Saarinen pozvani su braniti boje Finske na predstojećem Channel One kupu (Kubok Pervogo kanala), drugom kolu Euro Hockey Toura.

Od 17. do 20. prosinca ovo prestižno natjecanje koje okuplja reprezentacije Rusije, Finske, Češke i Švedske odigrat će se u Moskvi, dok će susret prvoga dana između Finske i Češke, u tradiciji turnira biti odigran u Pragu. Tamo će se finski dvojac iz Medveščaka susresti s Marekom Kvapilom koji će braniti boje Češke.

„Naravno, ponosan sam što sam pozvan u reprezentaciju, uvijek je čast igrati za nacionalnu momčad. Pa makar sam već puno puta sudjelovao u ovom turniru, lijepo je znati da i u mojim godinama mogu pridonijeti", rekao je Mäntylä.

I Saarinen i Mantyla već su sudjelovali na EHT-u: "Poseban je osjećaj igrati za Finsku, a Tuukki i meni je ovaj poziv potvrda da smo dobro radili u dosadašnjem dijelu sezone. Obojica smo već igrali turnir, Tuukka puno više puta nego ja, ali smo oboje uzbuđeni i sretni što ćemo predstavljati svoju zemlju. Mislim da sam trenutno u dobroj formi i veselim se prilici da pokažem što mogu“.

Raspored koji će Medvjedi u finskom dresu morati ispoštovati neće biti lak i tražit će maksimalno zalaganje: „Cijeli turnir i logistika će biti pravi izazov. Utakmice su gusto raspoređene, no na stranu to, za Tuukku i mene će uključivati puno putovanja. Svi znamo kakav nam je raspored u KHL-u, s puno putovanja i čestim utakmicama, a sada ćemo još ići u Helsinki pa onda s momčadi najprije u Prag gdje igramo prvu utakmicu i nakon toga svi selimo za Moskvu. Po povratku u Zagreb već drugi dan ponovno igramo u Ledenoj dvorani. Sve skupa zahtjevat će da budemo u najboljem izdanju i da damo sve od sebe i pazimo na sve detalje“, komentirao je Saarinen.

FOTO: MDV PRESS/I.Šoban

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!