Zimski sportovi

Marek Kvapil i Colby Genoway u raspucavanju donijeli pobjedu Medvjedima protiv Sočija

Branimir Korać • petak, 11.12.2015.
Marek Kvapil i Colby Genoway u raspucavanju donijeli pobjedu Medvjedima protiv Sočija
Foto: Dea Sajko

Hokejaši Medveščaka izvukli su se iz ponora i uspjeli izboriti pobjedu protiv Sočija. Manje od šest minuta prije kraja regularnog dijela gubili su 2:0, ali su izborili produžetak i zatim slavili u raspucavanju...

Soči je bio prilika za Medveščak za prekid serije poraza i ta prilika je iskorištena. Medvjedi su uz dosta muke stigli do pobjede, bili su na rubu poraza, ali su se u posljednji trenutak uspjeli izvući.

Gosti su imali pobjedu u rukama sve do zadnjih pet minuta susreta kada su Medvjedi pronašli snagu za povratak i izborili produžetak.

U prvoj trećini Soči je bio opasniji i bolji, međutim Danny Taylor dobro je čuvao svoja vrata i pogodaka nije bilo.

Obrana Medveščaka uspješno je odolijevala svim napadima gostiju sve do 37. minute kada Soči dolazi do vodstva pogotkom Vladimira Maleviča nakon isključenja Thomasa Larkina.

Odmah na početku posljednje dionice gosti dolaze do povećanja vodstva. Pjotr Šastlivi podiže na 2:0 i stavlja domaćina u dosta tešku situaciju, no ne i bezizlaznu.

Pet i pol minuta prije kraja Edwin Hedberg smanjuje na 2:1, a s igračem više Patrick Bjorkstrand dvije i pol minute prije kraja vraća Medvjede u utakmicu i poravnava na 2:2.

Otišlo se u produžetak gdje je Medveščak na krilima poravnanja bio bolji, ali nije došao do pogotka. Zato je bio uspješan prilikom raspucavanja gdje je u prvoj seriji uspješan bio Marek Kvapil, a u trećoj je Colby Genoway zapečatio pobjedu i postavio konačnih 3:2

Sljedeću utakmicu Medvjedi igraju 14. prosinca u gostima kod Jokerita.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!