Zimski sportovi

Medveščak upisao poraz na gostovanju u Finskoj, Jokerit iskoristio svoje prilike

Branimir Korać • ponedjeljak, 14.12.2015.
Medveščak upisao poraz na gostovanju u Finskoj, Jokerit iskoristio svoje prilike

Teško gostovanje u Finskoj kod perjanice tamošnjeg hokeja Jokerita nije završilo dobro za Medvjede. Domaćin je slavio s 4:1 unatoč tome što je Medveščak imao više udaraca prema golu...

Bez suspendiranog Gilberta Brulea Medveščak je poražen u Finskoj, Jokerit je slavio bez previše muke s 4:1. Finci su zabijali u pravo vrijeme i tako si olakšali posao u ovom susretu.

Želja Medvjeda da ostanu što duže bez primljenog gola vrlo brzo je kompromitirana. Rano isključenje Nathana Perkovicha kažnjeno je pogotkom Juhamattija Aaltonena koji je već u petoj minuti doveo Jokerit u vodstvo.

Dugo je na semaforu stajalo tih 1:0, rezultat se nije mijenjao sve do završnice druge trećine kada padaju dva pogotka.

Prvo je u 37. minuti Jani Rita iskoristio vrlo lošu reakciju Medveščaka i nakon izgubljenog paka pred golom Jokerita, poslije kontre zabio je za 2:0..

Ipak, dvije minute kasnije Patrick Bjorkstrand vraća Medvjede u život, smanjuje na 2:1 nakon akcije s Edwinom Hedbergom i vraća nadu uoči posljednje dionice.

Međutim, ona je kratko trajala, već na početku posljednje trećine Jere Sallinen podiže na 3:1 da bi priču zaključio Topi Jaakola poslavši pak u praznu mrežu u posljednjoj minuti.

Sada slijedi stanka nakon koje Medveščak 22. prosinca u Zagrebu dočekuje Dinamo iz Rige.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!