Košarka

Cibona u produžetku do pobjede protiv rumunjske Energije na otvaranju drugog kruga FIBA Europe Cupa

Branimir Korać • srijeda, 16.12.2015.
Cibona u produžetku do pobjede protiv rumunjske Energije na otvaranju drugog kruga FIBA Europe Cupa
Foto: FaH

Prvi protivnik Cibone u drugoj fazi natjecanja u FIBA Europe Cupu bila je Energia iz Rumunjske, Cibosi su odnijeli pobjedu 93:88 uz podosta kompliciranja u završnici što ih je i odvelo u produžetak...

Druga faza natjecanja u FIBA Europe Cupu Ciboni je za protivnika donijela prema riječima Damira Mulaomerovića, netipičnog i pomalo "divljeg" protivnika, rumunjsku Energiju.

Rumunji s nizom američkih igrača u svojim redovima upisali su poraz 93:88 u produžetku, a nijedan od petorice Amerikanaca u rosteru gostiju nije na parketu bio manje od 30 minuta.

Mogla je i trebala je Cibona riješiti posao još u regularnom dijelu, međutim dozvolila je Energiji povratak u završnici susreta i otišlo se u produžetke.

Tijekom posljednje četvrtine Cibona je bila na dvoznamenkastoj prednosti i sve je izgledalo kao da će uspjeti potpuno prelomiti utakmicu i slomiti otpor gostiju.

Ipak, "Rumunji" se nisu dali pa čak niti nakon ubačaja Florencea za 81:74 dvije minute prije kraja. Tu je Cibona potpuno stala, a gosti su preko Macka, Eziukwua i Diggsa izborili produžetak.

U produžetku je Cibona većim dijelom bila u prednosti, a sve je bilo jasno kada Energia nije iskoristila nekoliko prilika za približavanje kod 91:88, nakon toga Joksimović je ubacio dva slobodna bacanja i pitanje pobjednika je riješeno.

U Ciboninim redovima po 23 poena ubacili su James Florence (4/8 za dva, 3/10 za tri, pet asistencija) i Andrija Žižić (9/12 za dva, pet skokova), Ivan Siriščević upisao je 12 poena (1/2 za dva, 3/8 za tri), a Ivica Zubac deset poena (5/5 za dva) uz pet skokova. Kod Energije Lamont Mack ubacio je 23 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.12.2015. u 10:47
    na što smo spali kad na rumunji j... u košarci
    Obrisan korisnik
  • krševan16.12.2015. u 21:38
    Aco u ofenzivi... http://www.index.hr/sport/clanak/dokument-koji-rusi-ivana-sukera-zabranjeno-mu-da-bude-sef-hrvatske-kosarke/862779.aspx
    krševan
  • narada10816.12.2015. u 21:18
    ha, fotka sve kaže: Cibona je imala više Energie, pusti te njihove 13 trice...kad im je samo Cibonina klupa dala 33 boda. Osim američkih plaćenika tu nije bilo puno materijala. Žiža senior dobro povukao, ali važnije: Zubac is back! I to sa autoritetom: 134 sekunde=8 poena (na početku 4. četvrtine)... [više na forumu]
    narada108