Zimski sportovi

VIDEO: Najatraktivniji trenuci iz novije povijesti Medveščaka

Sportnet • petak, 18.12.2015.
VIDEO: Najatraktivniji trenuci iz novije povijesti Medveščaka
Foto: FaH

KHL Medveščak slavi svoj 54. rođendan, a u slavljeničkom tjednu, prisjećamo se zajedno novije povijesti i uspjeha Medvjeda koji su nas uveseljavali.

Renesansa hokeja na ledu odnosno povratak Medveščaka u gradske priče započeo je prvom sezonom EBEL-a. Zagrebačka publika vratila se na tribine Ledene dvorane te se ponovno zaljubila u ovaj ledeni sport, a Medvjedi su zauzvrat srčanim igrama ostavljali sve na terenu.

U proteklih šest sezona bilo je mnogo trenutaka za pamćenje, bezbroj detalja koji su se utisnuli u sjećanja navijača i igrača te možda nije pošteno odabrati samo neka, jer zasigurno svaki navijač ima svoj najdraži trenutak, najdražu utakmicu, no kroz ovih deset video zapisa prisjetimo se zajedno najljepših trenutaka s leda Medveščaka u EBEL-u i KHL-u.

Prva utakmica u EBEL-u i velika pobjeda (6:5) nad Jesenicama pogotkom Robbyja Sandrocka 44 sekunde prije kraja produžetka najavili su jedno novo doba.

Klizalište Šalata i utakmice na otvorenom, kako bi neki rekli, „povratak korijenima“ oduvijek su zadržavale posebno mjesto u srcu svakog navijača i ljubitelja hokeja pa tako i Medvjeda.

Jedan od onih golova nakon kojih ne vjerujete svojim očima, a pamtite ga cijeli život postigao je upravo današnji sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Dolazak hokeja u Arenu Zagreb bio je veliki spektakl, a prvi puta gotovo uvijek najbolje se pamti.

Jedna od najljepših humanitarnih tradicija koju je Medveščak preuzeo, Teddy Bear Toss, imat će svoj nastavak ovoga Badnjaka.

Napraviti nešto što je nitko nikada nije i spojiti naizgled nespojivo bio je pravi podvig. Unatoč svim izazovima, utakmice hokeja na ledu igrale su rimskom amfiteatru, na par metara od morske obale usred rujna.

Susret je bio težak i izjednačen, a onda je uslijedila euforija nakon četiri postignuta pogotka u 69 sekundi.

Nezaboravno predstavljanje KHL Medveščaka u velikom KHL-u. KHL Medveščak 7. CSKA 1.

Prvu sezonu u KHL-u osim po velikim pobjedama, pamtimo i po ulasku u doigravanje.

Iz najnovijeg doba, treće sezone Medveščaka u KHL-u kazneni udarac Colbyja Genowaya ostavio je sve bez daha.

Medvjedi svoje zadnje dvije utakmice u 2015. godini igraju 22.12. protiv Dinama iz Rige te na Badnjak u 15 sati protiv Dinama iz Minska.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.12.2015. u 19:29
    Lijepo se prisjetiti "rađanja" ovog novog Medveščaka...
    Obrisan korisnik