Košarka

Imperija uzvratila udarac - Warriorsi se osvetili Bucksima za prekid niza

Nikola Raič • subota, 19.12.2015.
Imperija uzvratila udarac - Warriorsi se osvetili Bucksima za prekid niza
Foto: EPA

Sinoć smo na NBA parketima gledali 12 utakmica. Najzanimljivije je bilo u Chicagu gdje je Detroit slavio nakon četiri produžetka…

U Chicagu smo gledali utakmicu sezone. Bullsi i Pistonsi su se do zadnje kapi znoja borili da izvuku pobjedu u ovom epskom duelu, na kraju su samo jedni mogli otići s parketa kao pobjednici i to su bili gosti s konačnih 147:144. Sjajne partije su pružili Drummond, Jackson, Butler, Gasol i Rose, koji je imao prvi priliku riješiti ovu utakmicu, ali je njegov šut za pobjedu bio neprecizan.

Bullsi su već u prvom produžetku bili na rubu poraza. U zadnjem napadu, na minus dva Butler je zakomplicirao situaciju, ali se izvlači asistencijom za Gasola koji odvodi utakmicu u drugi produžetak. Drugih dodatnih pet minuta obilježio je Pope, tricom za novo izjednačenje. U trećem produžetku vidjeli smo samo osam poena, a u četvrtom su obrane nestale s terena. Pistonsi taj dio utakmice dobivaju s čak 20:17 za konačnu pobjedu. Jackson i Drummond su povukli kad je najviše trebalo, a Butler s istekom vremena promašuje tricu za novi produžetak.

Jackson je ubacio 31 poen (12/27) i podijelio 13 asista, dok je Drummond uz 33 poena (14/25) uhvatio 21 skok. Kod Bullsa je Butler ubacio 43 poena (14/29) uz osam skokova, Gasol je dodao 30 (10/23) uz 15 skokova i pet blokada.

Bucksi su još jednom pokazali kako imaju recept za Warriorse. Odličnom igrom u prve tri četvrtine imali su osam koševa prednosti samo sedam minuta do kraja utakmice. No, nisu izdržali. Curry i Green su ubacili u višu brzinu i pobjegli na konačnih 121:112. Posljednju dionicu susreta domaćini su dobili 36:19.

Curry i Green obojica na rubu triple doublea učinaka. Curry je ubacio 26 poena (7/14) uz 10 skokova i devet asistencija, a Green je dodao 21 poen (7/15), devet skokova i osam asistencija. Najveći otpor kod Bucksa pružio je Carter - Williams s 24 poena (9/18).

U sjeni niza Golden State Warriorsa, sezonu za pamćenje igraju San Antonio Spursi, a večeras su ostali savršeni na svom parketu (15-0) nakon gostovanja Los Angeles Clippersa. Gosti su držali priključak sve do posljednje četvrtine, koju Spursi dobivaju s 30:19, za konačnu pobjedu 115:107.

Aldridge najbolji kod Spursa s 26 poena (11/18) i 13 skokova, a odličnu partiju pružio je i Tony Parker s 21 poenom (8/15) i nekoliko ključnih koševa u posljednjoj četvrtini. Kod gostiju Chris Paul je ubacio 27 poena (8/14) uz 10 asistencija.

Naši igrači nisu se sinoć proslavili. Bogdanović je jedini igrao u porazu Brooklyna od Indiane 104:97. Za 31 minutu na parketu ubacio je pet poena (2/7). Hezonja i Rudež nisu ulazili u igru u pobjedama svojih momčadi protiv Portlanda, odnosno Sacramenta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

KošarkaTop temaNBA
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!